jpl Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 To znowu ja... Tym razem, urzeczony możliwościami humbrolowskiego metalizera, postanowiłem założyć warsztat z modelem, który prawie w całości będzie srebrny... Będzie to MiG-17 PF "Fresco" (tudzież "Radar Fresco"), tak jak i poprzedni mój model w tym konkursie, wykonany w standardzie i w polskich barwach. Regulaminowy in-box: No i pierwsze prace: Sklejona kabina. Malowana jakimś Dupli-Colorem z puszki, wiem, wygląda okropnie, ale na szczęście po wklejeniu do kadłuba prawie nic nie widać. Dwie połówki kadłuba pomalowane (choć to może za duże słowo...) tymże samym specyfikiem z firmy Dupli-Color : Na szczęście po sklejeniu, jak już wspomniałem, prawie nic nie widać. Tu zdjęcie z pasowania na sucho: . Na razie tyle, obiecuję poprawić zdjęcia... Pactry użyte do pomalowania przyrządów na tablicach, drążka, pedałów orczyka, fotela pilota i pasów na nim to Pactry, A46 Black Matt, A38 FS 36231 (popielaty), A 017 Wood Tan. Klamerki namalowałem ołówkiem. OK, na razie tyle, dalsza część warsztatu, mam nadzieję, wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Jak zobaczyłem pierwszą fotkę kokpitu, to chciałem cię zaskarżyć do organizatorów, że klasa standard, a on nam tu z pasami wyjeżdża Bardzo fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Limy/ MiG-15,17 miały szare wnętrze kabiny. Dopiero później pojawił się ten niebiesko-zielony kolorek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 powodzenia życzę przy kolejnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Nie za bardzo miałem serce do tego kolejnego modelu, ale ponieważ to mój model, a człowiek uczy się m.in. na błędach, postanowiłem go mimo wszystko, rzutem na taśmę, dokończyć. Trochę to trwało i efekt jest, bardzo delikatnie rzecz ujmując, niespecjalny. Dla odmiany postaram się skleić coś lepiej spasowanego... OK, no to zdjęcia: To model po doklejeniu skrzydeł i próbach ich prawidłowego wyszpachlowania. Nie powiodło mi się tak, jakbym chciał, ale i tak jest lepiej, niż to początkowo wyglądało... Obiekt na ostatnim zdjęciu to dysza silnika, lub raczej jej namiastka, pomalowana Humbrolem 27003. Tak się prezentował po pomalowaniu... nie chciałbym za wiele pisać na ten temat, powiem Wam tylko, że nie jest dobrym pomysłem używanie starej, zielonej farby z puszki (Dupli - Color bodajże). Reszta farb to Humbrol 27002, Pactra A46 Black Matt i lakiery bezbarwne Vallejo (Matt, Satin i Gloss). No i dwa zdjęcia gotowego modelu: OK, to na razie tutaj tyle. Na przyszłość postaram się zbudować lepszy model, a na pewno z lepszego zestawu... choć kto wie, może jeszcze wrócę do "staroci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi