Jarekk Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 teoretycznie instrukcja do tego badziewia podaje że nie należą mu się w tym malowaniu żadne kalki... i chyba tak zostanie bo za mało znam się w temacie inwazji na Pragę i nie chce walnąć jakiejś gafy. Nie przesadzaj. Na podstawie rosyjskiej instrukcji modelu, chcesz powiedzieć, że nasze pojazdy wojskowe po drogach jeździły bez tablic rejestracyjnych? Bez problemu w Internecie znajdziesz to zdjecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Nie pomalowałeś białą farbą boku snorkela z lewej strony :P a można po polsku :P teoretycznie instrukcja do tego badziewia podaje że nie należą mu się w tym malowaniu żadne kalki... i chyba tak zostanie bo za mało znam się w temacie inwazji na Pragę i nie chce walnąć jakiejś gafy. Nie przesadzaj. Na podstawie rosyjskiej instrukcji modelu, chcesz powiedzieć, że nasze pojazdy wojskowe po drogach jeździły bez tablic rejestracyjnych? Bez problemu w Internecie znajdziesz to zdjecie: w kalkach mam numerek 7 ale w trójkącie a blach nie posiadam... Co byś mi doradził Jarku w tym wypadku? Pytanie do wszystkich montować karabin DSzK ?? bo zgodnie z internetem na brdm 1 były montowane następujące karabiny : karabin maszynowy SGMB kal. 7,62 mm w późniejszych seriach także karabin maszynowy DszK kal. 12,7 mm lub karabin maszynowy KWPT kal. 14,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Mogę Ci polecić zestaw ToRo Model 35D06 "Tablice rejestracyjne wz.56, 76, godła i napisy eksploatacyjne pojazdów Wojska Polskiego". Przyda się do kilku modeli. Co do mocowani DSzK na BRDM-ie to w publikacjach anglojęzycznych to występuje, ale przekopałem trochę książek i nie znalazłem żadnego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Mogę Ci polecić zestaw ToRo Model 35D06 "Tablice rejestracyjne wz.56, 76, godła i napisy eksploatacyjne pojazdów Wojska Polskiego". Przyda się do kilku modeli. Co do mocowani DSzK na BRDM-ie to w publikacjach anglojęzycznych to występuje, ale przekopałem trochę książek i nie znalazłem żadnego zdjęcia. hmm zanim kupie spróbuje sam je namalować na wyciętych blaszkach, w zestawie znalazłem rejestracje zaczynające się na DE ale wątpię by to było polskie.. Teraz mi jeszcze powiedz Jarku może masz pojecie skąd mogę dopaść wymieniony przez Ciebie CKM ?? Coś mi świta że kiedyś widziałem chyba ten ckm w ofercie firmy chyba rosyjskiej TANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Też mi go brakuje do mojego BRDM-a. Faktycznie robi go ta firma: TANK-A-84 - 1/35 Soviet 7.62 MG Machine Gun SG-43 (Infantry & AA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 teraz żałuje ze go nie kupiłem kiedyś na giełdzie w lublinie... Jarku powiedz mi bo się znasz na tym lepiej niż ja czy blachy zaczynające się na DE mogą być a jak nie to mógł byś mi podać przykładowe numery takiego pojazdu?? To zrobię tak zamontuje DSzK a jak znajdę CKM albo sprowadzę to zamienię. Bo jakoś mi tak pusto ten pojazd wygląda bez karabinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Jest kilka zdjęć z tablicą DE. Przód środek, tył po lewej stronie. Wydaje mi się, że znakiem rozpoznawczym w operacji „Dunaj” były dwa pasy krzyżujące się na górze a nie tylko po bokach. Zapewnie te górne szybciej się przecierały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Nie zgodzę się z Tobą trafiłem przy okazji waloryzacji tego modelu na jakieś rosyjskie forum z kopa fotek. Pojazdy te miały rozmaicie malowane pasy a wręcz niektóre miały malowane je odręcznie pędzlem. Podaje link może się komuś jeszcze przyda : http://panzer35.ru/forum/46-991-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Piękny modelik ,ja ze swoim utknąłem na etapie wymiany wnętrza. Blachy czeskie są mało przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Piękny modelik ,ja ze swoim utknąłem na etapie wymiany wnętrza. Blachy czeskie są mało przydatne. szkoda ze nie zrobiłem fotek wnętrza przed zamknięciem... bo starałem się jak mogłem lecz dałem sobie spokój przy ścinaniu nadkoli od małych kółek, fakt jak widziałem instrukcje do edka... Zbędny wydatek jak się ma tyle przerabiać to już te parę elementów bez problemu zrobi się lepiej lub gorzej samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Faktycznie robi go ta firma:TANK-A-84 - 1/35 Soviet 7.62 MG Machine Gun SG-43 (Infantry & AA) Paranoja globalizacji. Rosyjski żywiczny zestaw SG-43 w wersji dla pojazdów - najtaniej i najszybciej kupiłem w Australii ( 7 dni od złożenia zamówienie via PayPal)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 no to gratuluje nic tylko zrobić teraz formę by było już na przyszłość ;) ja jeśli nic się nie zmieni zakupie taki o to zestaw http://www.exito.sklep.pl/pl/p/ZVEZDA-3 ... -WWII/5963 i ten ckm zamontuje To też mój postęp prac jest niewielki: poprawiłem malowanie drewna obicia dodałem jeszcze gdzie nie gdzie washa i przybrudziłem no i wreszcie zmusiłem się i zrobiłem klosze reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Co się stało?!?!?! Ładne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Daj no fotę tych lamp pod jakimś lepszym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Co się stało?!?!?! Ładne zdjęcia jak sądzę to zasługa dobrego oświetlenia xD Daj no fotę tych lamp pod jakimś lepszym kątem. Ciężko z powodu tych osłon... tak cz siak zrobiłem co moglem tak czy siak wyszło jak by miał wytrzeszcza xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 ja jeśli nic się nie zmieni zakupie taki o to zestaw http://www.exito.sklep.pl/pl/p/ZVEZDA-3 ... -WWII/5963 i ten ckm zamontuje Ten Zviezdowy ckm też jest dobry. Ciekawe jakiej jest jakości? Pamiętaj, że trzeba go jeszcze zmodernizować. Ma dodatkowe oparcie na bark i worek na łuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 sadze ze opierając się o zdjęcia nie będzie z tym większego problemu ;) ważne by była jakaś baza a nie robić jej od podstawy z masy modelarskiej i igieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi