Skocz do zawartości

T-70 Mini Art 1:35

Michał96

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Cześć Michał. Znowu zaczynasz pędzić z modelami i to się odgrywa na wyglądzie. Ferie miną a skopany model zostanie. Nie ma tu wielkiej tragedii ale rewelacji też. Lepiej powoli zrobić jeden model który rzuci na kolana niż 10 przeciętnych tym bardziej że już trochę tych modeli zrobiłeś i ilośc powinna już u Ciebie isć w jakość. Zacząłeś się spieszyć już przy spawach a teraz to już się tylko nawarstwia i efekt widać w ocenach. Sorry za wykład ale tak uważam.

No i tak to wygląda. Zrobiłem obicia, zielone, brązowe i czarne. Rdzawe zacieki olejną. Zrobiłem też nową biedronkę.

Do paki na tyle dojdzie jeszcze wiadro lub konewka, może jakiś karabin. Teraz czeka mnie droga przez piekło-gąsienice oraz koła.

img0449i.jpg

img0455hk.jpg

img0452my.jpg

A jednak niemiec No dobra nikt się nie kwapi więc ja pierwszy. Po pierwsze według mnie teraz dużo lepiej. Ten wielki krzyż nadał mu wyrazu. Po drugie tak patrzyłem na obydwa malowania i coś mi nie leżało. I już wiem co. To nie wina malowania tylko to jarzmo. Chyba za bardzo potraktowane nitro plus te spawy przy zaczepach. Walnij na nie jakiś łańcuch czy coś żeby się tak nie rzucało w oczy i lecisz dalej

Tylko już go nie tytłaj bardziej...wizualnie jest fajnie.Fakt jarzmo za mocno się ''wyfakturzyło''.

Tylko dlaczego od ''Adolfa''?Toć Sowieckie malunki równie ładne a i nawet bardziej bohaterskie.

Wiem, masz rację plastikk. Ruskie tanki są wspaniałe, napisy patriotyczne itp. Niestety nie miałem kalek, a samemu nie chciałem się bawić w takie rysunki, zepsułbym wszystko. Fajnie, ze się podoba. Bambetle oczywiście dodam

Łańcuchów niestety nie mam, ale zrobię tyle innych dodatków, żeby odciągnąć wzrok(od tych zaczepów)

Wszystkie dodatki, oprócz jednej skrzyni zrobiłem sam. Worek zrobiłem sposobem Grześka-jest to łatwe i genialne rozwiązanie Konewka z puszki, skrzynka z ziemniakim z balsy. Poprawiłem jeszcze parę rzeczy w malowaniu modelu.

Dzisiaj zabieram się za gąsienice i koła. No i jeszcze delikatne brudzenie wanny.

img0448gc.jpg

img0450fa.jpg

img0451g.jpg

Model jak i bambetle są super, ale ich ułożenie moim skormnym zdaniem pozostawia wiele do życzenia. Przede wszystkim są za blisko wieży co uniemożliwia jej obrót. Poza tym worek napewno spadnie przy jakiejkolwiek próbie jazdy.

pozdrawiam

Dzięki To prawda, że w tym ułożeniu bambetle blokują obrót wieży, ale model jest dosyć mały i nie ma na nim zbytnio dużo miejsca, żeby gdziekolwiek to rzucić. A z workiem to jak? Oblinować jakoś te bambetle z kilku stron, czy np. tylko worek przymocować liną do jakiejś wystającej części?

Aha no i mam pewien dylemat. Chciałbym umieścić na podsawce, którą powoli planuję, umieścić jakiegoś figuranta.

Spośród figurek z zestawu T-70 wybrałem sobie takiego

12692mna3502111.jpg

Ma on niestety mundur zimowy. Ale jeżeli przyjmiemy, że jest to początek wiosny, lub jesień-śniegu już/jeszcze nie ma, wtedy mógłby pasować-Niemcy nie zdążyli/lub wcześniej wydali mundury zimowe. Co o tym sądzicie?

Albo przemalować ten mundur na jakiś inny kolor, tylko jaki ?

O dzięki, rzeczywiście boję się trochę malowania kamo na mundurach. Z szarym sobię poradzę

No i tak wygląda błoto na wannie, kołach i przodzie. Robiłem je pigmentami.

img0449zi.jpg

img0453pb.jpg

Sory za jakość zdjęć

No i z dniem dzisiejszym, męczarnia zakończona-gąsienice Były bardzo małe i kruche jednak nie wyglądają aż tak źle. Podmalowałem też trochę olejami, porobiłem zacieki itp. Kolory błota nienaturalne troszkę wyszły (zdjęcia przy lampce), jutro wstawię lepsze zdjęcia. Na obecnyhc fotkach chciałem żebyście zobaczyli ułożenie gąsek.

Mam problem ze zdjęciami, jak robię pod lampą to widać brudzenie wanny, natomiast jak przy naturalnym świetle to wówczas cień zasłania wanne i nic nie widać :/

img0449tbi.jpg

img0455ci.jpg

Teraz zabieram się za podstawkę

Dzięki Fakt, tył trochę się zgią, postaram się to poprawić. Koncepcję podstawki już mam. Będzie mała. Z przodu będzie rów, gdzie będzie płynęła malutka rzeczka, w rowię będzie parę desek, jakieś cegiełki i korzenie. Koło teciaka będzie stał figurant. Dzisiaj zrobię pare zdjęć samego modelu i kształtu podstawki.

Oto lepsze zdjęcia, lepiej widać na nich brudzenie wanny. A to jest moja baza pod model. Oczywiście wszystko będzie pokryte roślinnością. Śladów na gąsienice nie robiłem-zastąpi je zgnieciona roślinność, trawa. Teraz zabieram się za figurkę.

img0451tk.jpg

img0448e.jpg

img0460c.jpg