Michał96 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Słuchajcie. Mam wam do przekazania ważną informację, być może nawet najważniejszą spośród ostatnio najważniejszych informacji, oczywiście dla nas, modelarzy. Mój wujek, który jest kierownikiem w firmie drogowej MALDROBUD buduje teraz drogę pomiędzy Ińskiem a Węgorzynem. W rejonie tego miejsca, na pewnym polu, na którym obecnie kopią jakieś przepusty wodne znajduje się torfowisko. Rolnik, którego jest to pole, znalazł podczas wysychania torfowiska elementy stalowej bestii-TYGRYSA I !!!!!! Między innymi liny holownicze zakopane głęboko. Kiedy mi o tym powiedział spadłem z krzesła. Jeżeli jest to prawda, to apeluję do wszystkich, którzy mają jakieś kontakty w muzeach o zobaczenie-chociażby ci, co mieszkają nie daleko. Trzeba to sprawdzić, jeżeli to prawda, byłaby to rzecz niesłychana. Wujek w poniedziałek idzie do pracy, powiedział, że popyta tego gościa. Wszystko co się dowiem, będę na bieżąco przekazywał. Jak wiecie torf konserwuje, więc czołg ten może być w świetnym stanie. Jeżeli to jest prawda, to trzeba coś zrobić Tutaj przykład konserwacji wodą-zobaczcie do końca-to jest StuG z Poznania. Trzeba coś zrobić, żeby to nie przepadło. Podejżewam, że państwo mogłoby zainwestować w wydobycie tego kolosa. Postaram się skontaktować z tym gościem i ustalić czy jest to w 100% tygrys. To może być prawda, o czym światczy fakt, że na przełomie lutego i stycznia 1945 radziecka armia ścigała niemiecką armie weichsel, między innymi przez tamten rejon-kierowali się na Kołobrzeg. Liczę na wasze zainteresowanie tym ważnym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Byle by ten tygrys nie wyparował i odnalazł się w rękach niemieckiego kolekcjonera. Trzeba to zgłosi do jakiegoś muzeum. Oni już nie odpuszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 No właśnie, masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 To jak dopytał się wujek na temat tego cacka, bo nie modę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 No i co w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 No i co w temacie? To samo co w wielu tego typu rewelacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Nic, jak widać. To co zostało z pojazdu pewnie tkwi w jakiejś dziupli w oczekiwaniu na transport za granicę. Przez rok wiele mogło się wydarzyć, a jak zapewne wiadomo, prywatna inicjatywa zawsze ma większe środki i determinację w eksploracji, szczególnie takich znalezisk, niż państwowe instytucje. mamy Renaulta z Afganistanu i tyle w budżecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Głupoty piszesz, powtarzane od wielu lat. Ostatnio wydobyte StuG IV i Hetzer jakoś nigdzie nie wyjechały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Może i masz rację. Ja ze swojego, tylko raczej bunkrowego podwórka wiem swoje. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi