SAGITARIUS Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2007 Witam. Cała koncepcja pojazdu z Pustynnej Burzy legła w gruzach. Nowy mundurek już jest. Teraz zaczynam łoszowanie, obijanie i inne zabiegi upiększające Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Cała koncepcja pojazdu z Pustynnej Burzy legła w gruzach. - i bardzo dobrze... teraz ladnie wyglada Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Cała koncepcja pojazdu z Pustynnej Burzy legła w gruzach. No niekoniecznie. Poprzeglądałem trochę stronę dodmedia i widzę, że podczas Pustynnej Burzy były też LAV w 3-kolorowym kamuflażu NATO: http://www.dodmedia.osd.mil/Assets/Still/1992/Air_Force/DF-ST-92-08210.JPEG Ale jednak szkoda, że nie zrobiłeś modelu w takim kamo jak w instrukcji, bo z tych wszystkich jest ono najoryginalniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2007 Witam. Prace trwają, model wypacykowany suchym pędzlem. Teraz czas na łosz i zdrapkę i zacieki. Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo's Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 W związku z tym, że ja również mam wątpliwości jaki powinien być kolor wnętrza zamykam, a właściwie to już jest zamknięte. Bryła posklejana, podwozie doklejone. Teraz zaczynam nierówną Szkoda, że zamknięte. Jeśli możesz, to maluj tym zielonopodobnym. Nie wiem jak wstawić obrazek. Jeśli ktoś mi podpowie, to wrzucę parę fotek z wnętrzem i sporo z OIF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 2 Lipca 2007 Autor Share Napisano 2 Lipca 2007 Witam. Moja Pirania już gotowa. Rano zrobię kilka fotek i wrzucam do galerii. Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 2 Lipca 2007 Autor Share Napisano 2 Lipca 2007 Witam. Zgodnie z zapowiedziami zapraszam do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?p=44731#44731 Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Cześć Gratuluję ukończenia modelu. Model 1 klasa. U mnie prace ruszają powoli. Dorobiłem zawiasy do bocznego wziernika w kadłubie. Czekam teraz na odpowiedź z Armoscale na temat zakupu lufy ale nie otrzymałem jeszcze żadnej odpowiedzi A może ktoś z forumowiczów zna jakiś sklep internetowy gdzie można kupić produkty Armoscale? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 2 Lipca 2007 Autor Share Napisano 2 Lipca 2007 Cześć. www.martola.com.pl - na zamówienie. Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam Głupio mi pokazywać zdjecia mojej Pirani ponieważ prace posuwają sie bardzo ślamazarnie. Głupio tym bardziej że kolega Krystian ukończył swoją Piranię dawno temu. Ale trudno najwyżej spalę się ze wstydu Poniżej kilka zdjęć Poprzyklejałem kilka drobnych detali. Pozostało mi jeszcze dokleić jeden uchwyt na karnister oraz założenie lusterek. W najbliższą sobotę planuję już malowac kolorem podstawowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 A bo zamiast sklejać to siedzisz przed domem na leżaczku i browara sączysz. I się nie tłumacz bo kiedy do Ciebie nie zajadę to słyszę "właśnie miałem zacząć sklejać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam. Robert ... kawał wspaniałej roboty ! To mnie powinno być wstyd, bo to Twój model wygląda o niebo lepiej od mojego. Bardziej precyzyjny, porządnie zdetalowany ! Widać dopracowany warsztat i poziom zaawansowania ! Jeżeli będzie tak dobrze pomalowany jak zdetalowany ... to z moja Piranią pójdę się schować w najciemniejszy kąt ! Świetna robota !! GRATULUJĘ !! Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 czołem nie wiecie jaki kolor byłby najlepszy do piranii? Chodzi mi o pustynne malowanie z OIF lub trójbarwne NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Cześć Wypowiem się na temat kamuflażu trójbarwnego. Tamiya - XF 67 XF 68 XF 69 Humbrol - zielony 105 plus odrobina czarnej, brązowy 186 i czarna 33 A co schematu malowania to polecam te strony link 1 oznaczenia RAL inne1 inne2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi