Artur D. Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 Ta sama tablica barwna ale w wersji cz-b Kolor spodu, praktycznie zlewa sie z górą w miejscu przejścia kolorów szary-niebieski Okopcenia praktycznie nie występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Owszem była, ale czy po wojnie ją stosowano w Jewropie? Chyba nie. Pewnie, że okopcenia nie występują. Świeżo malowany był i zapewne mało latał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 Obstawiam że została im i to nie tylko jako odrobina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem :-) A tak na serio- czort znajet. Pomalowali tym, co akurat było pod ręką. Niestety nikt z nas nie wie, co akurat pod tą ręką było. Osobiście na spodnich powierzchniach pozostawiłbym szwabski kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 Mariuszu a może faktycznie na spodzie został oryginalny RLM76. Jest to opcja, ale pasy na kadłubie tez są zamalowane a więc spód przemalowali Na owiewce mam takie coś, zaznaczone kółkiem Na wcześniejszych wersjach takie coś występowało, niestety u mnie muszę stoczyć walkę by to usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Marca 2012 Autor Share Napisano 13 Marca 2012 Nieszczęsne coś z owiewki wczoraj zginęło. Papier ścierny plus pasta Tamiyi załatwiły sprawę. Przy okazji pozlepiałem stateczniki i dzisiaj powinienem połączyć je z kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Teraz tylko co najbardziej nie lubie, szpachlowanie i odtwarzanie wszelakich nitów i linii. Na szczęście nie ma tego wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Po doprowadzaniu wszelakich połączeń do stanu malowania, oraz na odtwarzaniu nitów, nadszedł czas na przygotowanie kabinki do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 No to do malarni biegiem marsz i jak tylko coś się ruszy to koniecznie pokaż efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Spokojnie, zobaczycie co mi się uda schrzanić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Od krakania to są wrony. Działaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Jeszcze muszę dorobić co nieco w kabince (uchwyt do linki od osłony) i w weekend zaczynamy bielenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Maskowanie oszklenia wygląda bardzo równo, napisz proszę jak to robisz. Powodzenia przy bieleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Jarku, od lat robię tak samo Naklejam taśmę na kabinkę i wycinam ostrym nożykiem po krawędziach. Niby nic odkrywczego, ale stres zawsze mam delikatny przy tej operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Tak myślałem, ale masz tak równo docięte małe łuki, co mnie jednak nie wychodzi za dobrze, że musiałem się zapytać. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Naprawdę nie jest to nic trudnego, ale trzeba pamiętać o dwóch rzeczach. Trzeba mieć naprawdę ostry skalpel lub nożyk (polecam Olfę), a samą taśmę Tamiya najlepiej naklejać bezpośrednio ze szpulki na oszklenie mocno dociskając, by krawędzie dobrze przylegały, a klej nie był osłabiony np. przez pośrednie przyklejanie kawałków taśmy do biurka. Dalej już jakoś idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Troszke podłubałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Artur, a Złośnica zalewa się pewnie łzami. Tu widzę luzik i bezstresowe modelowanie, bez wypieków na twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Złosnica grzecznie leży i czeka. Dzisiaj pomalowałem i nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Pan pilot już nie wypadnie, ma szelki W twarz też już mu nie będzie wiało, trzeba jeszcze tylko troszkę popracować nad spasowaniem owiewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Wygląda to dobrze. Ale czy te szelki nie są za nowe. Ja bym je trochę potarmosił i pozaginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Grzesiu, ten samolot był praktycznie nowy. Coś tam z nimi porobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Artur mnie chodzi o to, że one w tej chwili leżą tak równiutko. Bardziej naturalnie będą wyglądały jak je trochę rozrzucisz po fotelu. Trochę je pozaginasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Spoko, coś tam z nimi podziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Inwalida dostał nowiuśkie protezy, jaki NFZ takie protezy A przy okazji powycinałem jakieś wywijasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi