myeti Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Witam Oto moja kolekcja modeli 1:24 glownie TAMIYA oprocz Lancera (Heller) Mercedesa (Fujimi) i Porsche (Italerii) , ktore wykonalem z lekkim tuningem. Pomysl i wykonanie własnoreczne. Mam nadzieje ze sie Wam spodobaja Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Hehe a co mamy oglądać ? Może mamy je sobie wyobrazić ? Wrzuć fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Kurcze, no niby modele są, ale fotki są takie jakbyśmy oglądali je przez mgłę. Chyba robiłeś je komórką, bo wątpię, żeby jakiś aparat tak cienko łapał ostrość. Dobrze by było gdybyś popracował nad fotkami, wtedy łatwiej będzie ocenić modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Jak narazie nie ma co oceniać > słaba jakość fotek, chociaż dostrzegłem kilka błegów tj naklejki w Skylinie R34 , ni to kalkomania ni to lakier a wygląda okropnie i na Skylinie R33 kalkomanie trzeba było prysnąć bezbarwnym. Poczekam na lepszej jakości fotki. Pozdrawiam Ps reggy możliwe jak ktoś nie używa opcji makro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 A tak w ogole, to badz tak mily i zmnien te zdjecia na miniatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 Bardzo pokaźna kolekcja kolego. Moim zdaniem pierwszy Focus zdecydowanie najlepszy (tz najbardziej przypadł mi do gustu)... Co do jakości i rozmiarów fotek moi poprzednicy maja rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Kolejny odgrzany kotlet (temat). Ale co tam... Kolekcja jest bardzo ciekawa - sporo japończyków, co mnie cieszy. Zastanawia mnie, czy modele były umieszczone według chronologii powstawania. W różnych modelach widać różne braki. A można wśród nich wyliczyć: - w Focusie chyba wnętrze nie jest dobrze polakierowane - widać przebijający przez mgiełkę jasny podkład/plastik - brak lakieru na kalkach, co już zostało zauważone - niewyrównane nadlewki, szczególnie dobrze widoczne na kilku zderzakach - brak polerki - większość modeli jest półmatowa - linie podziału - dość ładnie zrobione ale mam wrażenie, że nie wszystkie (Mazda RX 7) - no i jakość zdjęć Z dwoma ostatnimi zagadnieniami też mam problemy. Aparatu używałem wcześniej głównie do zdjęć plenerowych i dopiero od niedawna uczę się makro. Trzeba eksperymentować z ustawieniami aparatu i oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam prostujac wypowiedz adamussa - wnetrze w Focusie jest dobrze polakierowne, uzyta farba to Gloss Black wiec ktos chyba nie dowidzi.. A jesli chodzilo ci o boczki drzwi, to jest to kalka imitujaca karbon.. Chcialbym zobaczyc rownie te nadlewki ktore podobno sa bardzo widoczne na kilku zderzakach... Co do polerki na 90% modeli jest uzyta pasta Tamiya Compound i jeszcze nalozona ostateczna warstwa Lakieru Humbrola. Z lakierem na kalkach i zdjeciami sie zgodze.. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Na pierwszym i drugim zdjęciu Focusa widać, jak na tylnej klapie od wewnętrznej strony przebija biel - lakier jest delikatnie napylony na powierzchnię. Nadlewki, są dobrze widoczne na tylnym zderzaku Hondy Accord i przednim Nissana Silvii. I chcę jeszcze zauważyć, że działy Warsztat jak i Galeria służą do prezentowania swoich modeli i innym modelarzom dają możliwość oceny Naszych poczynań. Trzeba się liczyć zarówno z pozytywnymi jak i z negatywnymi opiniami. Po tonie Twojego postu wnioskuję, że jesteś oburzony "wytykaniem" niedociągnięć. Jednak to właśnie te negatywne opinie pomagają w rozwijaniu technik modelarskich. W końcu każdy uczy się na błędach - czasem swoich, a czasem innych. A chronologiczne ułożenie kolejności modeli mogłoby jednocześnie zaprezentować rozwój Twoich umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Bardzo fajne modele .Szczególnie podoba mi się LAncer EVO IX fajny kolor .TAki będzie teraz u mnie w kolejce do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam Teraz juz wiem ze chodzilo ci adamuss o tylna klape... Bo napisales o wnetrzu.. Ok zgodze sie z tym poniewaz Focus byl rajdowa wersja i postanowilem zrobic go na cywilna zostawiajac "gola blache" ale rzeczywiscie moj blad ze tego nie pomalowalem.... Oburzony nie jestem, nie rzucalem jakimis jednoznacznymi bulwersujacymi i niegrzecznymi slowami, uzylem nawet grzecznych form na poczatku i zakonczeniu tekstu.. Przyznalem sie nawet do bledow z lakierem na kalkach i fotkach.. Ja tylko sprostowalem to co powiedziales. A wracajac do tych nadlewek.. w zderzaku hondy chodzi ci mysle o lewa najnizsza partie zderzaka, jest to uchwyt na hak ktory byl wielkosci zacisku tarczy hamulcowej wiec z niego zrezygnowalem. A ze nie mialem pod reka juz szpachli - zostalo tak jak jest.. Przyznam moje niedociogniecie.. Na skyline takowych dalej sie nie dopatrzylem..A nawiazujac do poruszonej przez ciebie samokrytyki, wszyscy jestesmy modelarzami i nikt z nas nie jest doskonaly, wiem i licze sie z tym:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Chodzi mi o takie cienkie pionowe linie na zderzakach (mniej więcej pod lampami). A z modelem Nissana to ja gafę strzeliłem - napisałem Silvia, a to Skyline. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Kolega Adamuss ma rację w Hondzie po lewej stronie tylnego zderzaka i pod lewym kloszem widać nadlewki powstałe w wyniku odlewanie elementów modelu .Mogłeś je zeszlifować.Ale nie przejmuj się napewno w następnych modelach już nie będzie takich przeoczeń.A dzjęcia to koledzy mają rację .Co do makro ,no cóż trzeba poćwiczyć .Ja używam go do detali a całość modelu fotografuję z każdej strony i potem wybieram najlepsze zdjęcia.Możesz zobaczyć te efekty na przykładzie mojej galerii.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam W tej hondzie to linie podzialu jak sie przyjrzec dokladnie to widac nawet i po drugiej stronie pod lampa... Zachodza nawet na zderzak.. chyba zapomnialem o nich przy robieniu pozostalych .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 No kolekcja jest. Ze zdjec nie mozna jednak zbyt wiele wyczytac. Szkoda, ze zaden model nie ma wypolerowanego lakieru... Ladne lustro na lakierku bardzo podnosi jego atrakcyjnosc. Ale trening czyni mistrza, wiec dzialaj dalej!!! Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi