Truckerek93 Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Na liście idzie się e górę , pewnie o to mu chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Na jakiej liscie? O czym Wy mowicie? Gdzie tu jest jakas lista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 O to mu chodziło, że jak napisze nowego posta to na stronie głównej jest w "10 ostatnich postów" po prawej stronie na górze. Jakby edytował to nie byłby ;) A co do modelu - te łączenia na zbiornikach itp. są szkaradne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Jakby nie łączenia to efekt byłby bardzo ciekawy, ale nie jest źle, bo jak sam napisałeś to twój pierwszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2007 chodzi wam o łączenia na zbiorniku paliwa, a jak pisałem jest to zbiornik home-made, i wogule pierwsza rzecz jaką sam z plastiku wykonałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Jak na pierwszy model to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Wczoraj byłem na zakupach w obi, kilka sprayów kupiłem, ale niebyło dużego wyboru: 2x czarny połysk 1x czerwony połysk 1x przezroczysty połysk 1x srebrny połysk a potem przeczyściłem grila (te dziurki) i wszystkie rowki w drzwiach, tylko mam pytanie jak wyciągnąc te okruszki z grila ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Rozumię że czyscisz grilla z farby wrzuć go do DOT-3 (płyn hamulcowy) lub Kreta, niech się pomoczy kilka godzin a potem poprostu umyj w wodzie z płynem do naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2007 nie nie nie grila czyściłem tylko tą siateczkę po było na niej zaduzo podkładu, i niewiem jak wyciągnoc te resztki farby, które zostały tam luzem moze odkurzaczem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 To w jakich kolorach bedzie ta Scania, jak ona będzie wyglądała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 odkurzacz lub powietrze sprężone powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Lakier już nałożyłem, ale niejestem zadowolony :/ ale nie jest fatalnie. /fotki jak lakier wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Lakier został lekko zretuszowany, ale niejest zbyt dobrze. Kabina została już sklejona, jeszcze tylko dach. Jak usunąc klej z szyby?? bo przy samych brzegach (1.5 mm) mi sie rozmazał. A papieru ściernego większego niż 1200 niemogę zdobyc, wiec ta metoda odpada Miłego oglądania i komentowania (dałem miniaturki żeby było lepiej widac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Wnętrze bardzo podoba mi się Co do szyby to tylko polerka, innej metody nie znam na usunięcie plamy. W kabinie widzę szpary na łączeniach blach, doradzam sklejać kabinę (same blachy) przed malowaniem, możesz zostawić jedna ścianę (najlepiej tylną) na koniec, ułatwi Ci to montaż wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2007 ale to w następnym modelu, a szpar niewidac gdy zakładam dach. A do lakieru macie jakies zastrzerzenia?? Bo on juz jest pomalowany tornado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 A do lakieru macie jakies zastrzerzenia?? Bo on juz jest pomalowany tornado. Na temat lakieru nie chcę wypowiadać sie, po otwarciu miniaturki fotka ma ogromne rozmiary i jest z deka zaśnieżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Popraw fotki i jakość zdjęć z góry, Ci dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Chyba nie wkleiłeś dolnego wyrka?? albo mam zwidy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 u mnie jest tylko górne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Jak to a drugi driver lub syn kierowcy gdzie ma spać? Może jakie nowe fotki.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 narazie fotek niebędzie bo góra kabiny jest w płynie hamulcowym, drugi dzień a ja niemoge znajsc czasu, bo mnie juz ten model lekko zdenerwował, miał byc gotowy w środę, ale taśma oderwała lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Kabine dzis już założyłem, ale dach jest ciągle niepomalowany. jutro chyba go pomaluje bo dziś pociągłem podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Model jest już jest prawie gotowy, kabina bedzie jeszcze poprawiona, bo sie lekko rozeszła , przednia atrapa również: Bardzo sie spieszyłem bo za jakies 3 godziny wyjezdzam na wczasy, i niebedzie mnie przez jakies 10-12 dni. Wszystkich ogladających prosze o komentarze, bo niechce się martwic o Scanie. Miłego oglądania DO zobaczenie za około 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew16 Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Scania prezentuje sie bardzo ciekawie. Co prawda w oczy kłują nieco niedomalowane elementy na kabinie, ale mam nadzieje, ze w miare postępów prac porawisz wszystkie (niewielkie) niedociągniecia. Z niecierpliwoscią czekam na kolejne zdjęcia i relacje z budowy tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 dziś dokleiłem owiewki i nakleiłem kalkomanie na wszystko tzn. na kabine nałożylem jeszcze bezbarwny połysk bo zabezpieczyc kalkomanie chcecie zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi