Robert Ostrowski Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Adam wszystko robię dokładnie jak opisałeś ,nawet używam IrfanView ,muszę w aparacie podkręcić ostrość i zobaczę jak będzie.Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Adam wszystko robię dokładnie jak opisałeś ,nawet używam IrfanView ,muszę w aparacie podkręcić ostrość i zobaczę jak będzie.Dzięki za porady Robercie, to trochę nie ten temat, ale... Sądzę, że Jesteś na dobrej drodze, jeżeli robisz na wybranym programie "M"-anualu powinieneś mieć wyrównane wszystkie opcje na 0 (zero) a dodatki softowe wyłączone, przynajmniej teoretycznie. Jeżeli na "P"-rogramie to włączone są ustawienia dodatkowe dotyczące ostrości, kolorystyki, nasycenia itp... Faktycznie tutaj musisz poszukać, choć zależy to jednak głównie od egzemplarza (obiektywu). Przerobiłem to niestety w lustrzankach, szkło jedno drugiemu nie równe i nie dotyczy to tylko ceny :( Droższe obiektywy czasami (wiem z własnego doświadczenia) rozczarowują i nie dają szansy na uzyskanie poprawnych efektów, a tanie denko wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam. Skończyłem malować kokpit: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Witam. Coraz bliżej końca. Wiele elementów mam już przygotowanych do przyklejenia, tylko złożenie kadłuba trochę się odciągało. Na szczęście wczoraj nadszedł ten moment. Jeszcze trochę szpachlowania i szlifowania przede mną, ale już widać malowanie W okolicach działek nakleiłem kawałki aluminiowej blaszki. Wykonałem je przy pomocy oramasc 810. Najpierw naklejam kawałek folii na model, potem odrysowuję długopisem po liniach podziału i naklejam tak przygotowany szablon na blaszkę. Podobnie maskuję oszklenie, jeśli krawędzie są wystarczająco wyraźne. Z ciekawostek wrzucam jeszcze zdjęcie pomalowanej od wewnątrz owiewki z doklejonymi elementami foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Dwie szybkie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Witam. Drabinka do kabiny pilota w trakcie malowania. Rzut oka na całość I kokpit Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Dzisiaj dostałem w ręce owy zestaw. I tak analizując na szybko póki chwila oddechu przed sesją zauważyłem mankament klapek przeciwpompażowych na moje skromne oko są za małe. I takie pytanko nie otwierałeś ich?? Światła reflektorów lądowania też są do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Światła reflektorów lądowania też są do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Klapki zostawiłem takie, jakie są. Nie analizowałem rozmiarów. O reflektorach też wiem. QB robi korekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Model już prawie pomalowany. Brakuje tylko czarnego. Niestety zdjęcie tuż przed malowaniem brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Zapowiada się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Witam. Pewnie część z Was będzie zawiedziona, ale niestety nie dołożę już więcej zdjęć do tego wątku. Galerii też nie będzie. Odbiorca naciskał i nie zdążyłem zrobić żadnych zdjęć przed spakowanie i wysłaniem modeli. Na pocieszenie dodam, że w swojej szafie też mam ten zestaw i z pewnością za jakiś czas stanie on na mojej osobistej półce ;) Niemniej serdecznie dziękuję za pomoc okazaną mi w tym wątku i przez PW. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi