ALBERT Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 WITAM. Jednak nie zdążyłem , mimo to jeżeli to możliwe chciałbym pokazać zdjęcia gotowego modelu - oczywiście już poza konkursem (jeżeli nie to proszę moderatora o przesunięcie wątku do zwykłej galerii). Może następnym razem się uda. A teraz skoro model ukończony POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 To nie zdążyłeś czy skończony? :P Ładnie wyszło Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 (...)Jednak nie zdążyłem (...) Zdążyłeś, zdążyłeś Z tego co wyczytałem, to organizatorze przesunęli godzinę "ostateczną" na 23:59:59. A model? Ciekawy, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Rzeczywiście teraz i ja doczytałem , miałbym jeszcze dwie godzinki na spokojne dokończenie a tak to stan przedzawałowy. W takim razie kilka słów o samolocie. Samolot w malowaniu 9-tej grupy Fuerza Aerea de Chile (czyli lotnictwa Chile) tzw. Czarnych Panter z drugiej połowy lat siedemdziesiątych. Jedyny większy problem w sklejaniu to spasowanie skrzydeł z kadłubem - trzeba sporo szlifować z powodu sporych różnic w grubości. Tak więc zapraszam również do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 A czyli jesteś mile zaskoczony, no coż - fajnie - rozumiem że przy takim natłoku roboty jaki macie dzisiaj nie czytacie wszystkich postów, ale ok - bardzo się cieszę że jesteś w finale - a i wykonanie niczego sobie tym bardziej że zrobiłeś to w bardzo krótkim czasie - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Witam Taki właśnie Hunter był jednym z pierwszych wykonanych przeze mnie modeli. Mam do niego sentyment i miło jest go oglądać w tak fajnym i "żywym" malowaniu. Cieszę się, że udało Ci się jednak zdążyć. Samo wykonanie w większości podoba mi się. Model jest całkiem schludnie sklejony i pomalowany. Jedynie z jednym miejscu na prawym skrzydle są drobne nierówności w przebiegu jednej z plam (chyba, że tak to właśnie miało wyglądać ?). Niezbyt przemawiają do mnie dość spore jak na tę skalę obicia lakieru. Mogłyby być delikatniejsze. Ostatnią rzucającą się w oczy niedoskonałością są drobne ryski przy liniach podziału powstałe zapewne podczas ich przetrasowywania. Gratuluję ukończenia naprawdę ciekawego modelu! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi