r.kalkowski Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Historii tego okrętu nie trzeba nikomu przytaczać, powstał jako nr.1. 4 listopada 1937 roku, stocznia marynarki Kure została położona stępka pod najpotężniejszy okręt wojenny II wojny światowej pancernik YAMATO. Nie będę się rozpisywał nad wielkością tego pancernika, zainteresowanych odsyłam do literatury oraz http://pl.wikipedia.org/wiki/Pancerniki_typu_Yamato Od chwili zapowiedzi i pojawienia się w nowej odsłonie Yamato trochę czasu upłynęło. Od samego początku gdy tylko krążyły plotki o ukazaniu się tego modelu byłem bardzo zainteresowany jego zakupem niestety cena na polskim rynku jest masakrycznie wysoka. To też postanowiłem zaryzykować i podjąłem decyzję o samodzielnym imporcie tego modelu z Chin. 24 lutego dokonałem przelewu, 25 lutego model został do mnie wysłany, dziś ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu listonosz dostarczył ogromną paczkę. Wraz z samym modelem zamówiłem wszystkie dodatki dedykowane do niego. TAMIYA 12642 1/350 IJN Yamato - Hand Rail Set A TAMIYA 12643 1/350 IJN Yamato 46cm Metal Barrels & Shells Set TAMIYA 78025 1/350 IJN Yamato (new mould) TAMIYA 78026 1/350 IJN Motor Boat Set Szczegółowe zdjęcia zawartości pudła postaram się zrobić jak tylko czas mi na to pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Gratuluję! Nawet nie myśl, że się wymigasz z in-boxa! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Łał Gdzie kupiłeś i ile dałeś jeśli można wiedzieć Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Łał Gdzie kupiłeś i ile dałeś jeśli można wiedzieć Model kupiłem tu:http://stores.ebay.pl/Hobby-Summit?_trksid=p4340.l2563 Z transportem zapłaciłem za 1050zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Piękny zakup polecam dedykowany zestaw waloryzujący z Pontos model - będziesz miał maksa, bo blaszki z Tamiyki i te łódki motor we troszku słabo wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Piękny zakup polecam dedykowany zestaw waloryzujący z Pontos model - będziesz miał maksa, bo blaszki z Tamiyki i te łódki motor we troszku słabo wyszły. Jakieś 5 dni temu miałem kliknąć kup teraz na zestawie blach PONTOS MODEL ale powiedziałem sobie spokojnie i tak nie będziesz w najbliższej przyszłości go sklejał. Poczekam z zakupem zestawu waloryzacyjnego do YAMATO, może pojawi się coś ciekawszego na rynku. Na dzień dzisiejszy walczę z nr. 2, bardzo małymi krokami zbliżam się do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Gratuluje fajnego zakupu ale fotki muszą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 In-boxik!in-boxik! in-boxik!!!Poprosimy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Pomimo wielkich chęci, na dzień dzisiejszy nie mam czasu( nawał pracy w domu i w pracy sezon letni już się rozpoczął) ani możliwości wykonania dobrych zdjęć(studio w trakcie remontu i przebudowy). Ale obiecuję że jak tylko będę miał chwilkę wolnego czasu pstryknę foty i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Wreszcie znalazłem troszkę czasu na in-box-a. Model mogę śmiało zaliczyć do trudnych, ale nie dla tego że ma dużo elementów tylko że jest zapakowany w ogromne pudłu i TRUDNO jest je ukryć przed wzrokiem małżonki, dziewczyny czy matki. A one wszystkie nie rozumieją potrzeby posiadania tego modelu czy innego, kobiety niestety posiadają inne pragnienia np. posiadana 20 torebki czy 15 pary spodni Jak to mówią Mężczyźni pochodzą z Marsa, a Kobiety z Wenus. Lub z punktu widzenia Kobiet Chłopcy nigdy nie wyrastają z zabawek. Na wstępie postanowiłem zamieścić MANUALA: Resztę stron wrzucę tylko na serwer zainteresowani przejrzą całą instrukcję. Zdjęcia ramek, blach i dodatków w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Tak jak obiecałem wrzucam fotki zawartości pudełka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Kurde a to niespodzianka. "Ta strona zawiera wątki erotyczne..." Rozebrany model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Zapomniałeś dodać bez ograniczeń wiekowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Tak z ciekawości... Ile Cię to cudo wyniosło w przeliczeniu na PLN-y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Na allegro widzę go za 999PLN-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Zamir, wiem ile kosztuje na allegro, znam też cenę np. w Martoli. Interesuje mnie ile taki model na nasze wychodzi po kupnie na dalekim wschodzie z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Tak z ciekawości... Ile Cię to cudo wyniosło w przeliczeniu na PLN-y? Jeśli mowa o samym modelu bez dodatków i transportu to kosztował mnie jakieś 670zł. Z dodatkami i transportem 1050zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzięki za informację. W/g mnie dobra cena z dodatkami i przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Panowie podłącze się pod ten temat bo z pewnością innym również się przyda. Trochę czasu od ukazania tego zestawu już minęło i na rynku ukazało się kilka zestawów waloryzacyjnych. Praktycznie każdy zestaw oferuje kompleksową waloryzację Yamato, główna wada tych zestawów to dosyć wysoka cena. Biorąc pod uwagę ten aspekt warto wybrać najlepszą ofertę, żeby później nie żałować wyboru. Może ktoś już merytorycznie analizował dostępne zestawy i jest w stanie doradzić w tej kwestii? Poniżej numery zestawów waloryzacyjnych (uwzględniłem tylko te zestawy, które oferują kompleksową waloryzację): LionRoar RS3511 FlyHawk 350072 MK1-Design MD-35024 Pontos Models 35003F1 Największe wrażenie zrobił na mnie ostatni zestaw. Niestety doświadczenie w budowie okrętów mam niewielkie dlatego wolę posłuchać rad osoby, która coś może w tym temacie powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi