Tomek_gnr Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Model przyszedł do mnie od Madeiry, w wątku warsztatowym można sobie zobaczyć mniej więcej jak wyglądał wcześniej. Został gruntownie przemalowany i lekko zwaloryzowany. Dołożyłem mu troche pozostałości od DMLa i troche fototrawionek "z magazynu". Lina boczna i tobołek na wieży zrobione przez Madeire, a że fajnie mu wyszły to nic nie zmieniałem Gąsienice to modelkasteny - wziałem z ciekawości ale zdecydowanie wole friule, mniej roboty i trwalsze. Postanowiłem wreszcie zrobić jakąś podstawkę żeby było ciekawiej, roślinność to wyrób Polaka. Jakoś ciekawiej mi wychodzą zdjęcia warsztatowe w nocy, te były robione w dzień ale może jeszcze postaram się mu cyknąć coś przy lampce. Niektóre to radosna wersja artystyczna Cytuj
pankot13 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Model wyszedł bardzo ładnie,fajne obicia i rdza. Jednak jak dla mnie brak wyraźniejszych śladów eksploatacji.Przydał by mu się mocniejszy wash i odrobina pigmentów. Ale to wszystko nie rzutuje na to,że model mi się podoba. Cytuj
Dumo Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Mogłeś go bardziej styrać ale wykonany jest bardzo dobrze i ze smakiem. Cytuj
bazylms Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Bardzo łanie wygląda. Brakuje mi tylko oznaczeń DAK, ale może tak ma być. Cytuj
jask33 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 zaiste zacny model i zacne malowanie. Mogłeś troszke bardziej obtłuc dach wieży, okolice włazów na przedniej części płyti i pokrywy silnika. merytoryki nie tykam bo to galeria Bardzo łanie wygląda. Brakuje mi tylko oznaczeń DAK, ale może tak ma być. tygrysy z 501 i 504 nie miały "palemki" DAK ukłony Cytuj
wojtas Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Witam.Praca jak na relaksacyjna i ze zbiorow magazynu Na pierwszym zdjeciu podoba mi sie najbardziej-kolory mocniej nasycone.Moze faktycznie wiekszy wash? Cytuj
tomek14147 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Generalnie całkiem przyjemny model. Podobają mi się rozjaśnienia koloru bazowego oraz delikatne ślady zużycia. W moim odczuciu mocniejszy wash oraz bardziej widoczne kurzenie jeszcze bardziej by go uatrakcyjniły. Cytuj
templess Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Witam. Tomek wrzucisz te lepsze zdjęcia? Chciałbym skomentować Twoją pracę ale się wstrzymuję aż je zamieścisz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi