gorlock Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy model, który prezentuję na tym forum. Mam nadzieję, że komuś się spodoba. Przedmiotem jest Tiger I Initial Dragona (6252). Model sklejony kilka lat temu. Zbudowany prosto z pudła z dodatkiem kilku blaszek Abera i gąsienic Friula. W ostatnim czasie przeszedł "face lifting". Zawieszenie zostało poprawione, Friule zamienione na lustrzane Mastercluby a całosć potraktowana chemią. Oczywiście numer 300 na wieży to sci-fi:). Wszelkie komentarze mile widziane:) Pozdrawiam Cytuj
templess Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Piękny tygrysek koledze wyszedł. Wszystko fajne. Malowanie, bardzo wyważone i przemyślane brudzenie i wyeksploatowanie.Gratulacje Takie pytanie- jak cenowo wychodzą te Mastercluby,jak z ich składalnoscią? Bo prezentują się zacnie. Cytuj
gorlock Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 Mastercluby te na ebayu można kupić za ok 100 zł razem z przesyłką. Składalnośc bardzo dobra, spasowanie idealne. Wymagają wlaściwie tylko zeszlifowania szfu po kanale wlewowym. Cytuj
templess Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Dzięki za odpowiedź. Dodam jeszcze że podstawka też super. Fajnie zrobiona i nie przesadzona. Nie odwraca uwagi od modelu. Swoją drogą to jeden z najlepiej zrobionych initiali jakie widziałem. Ciągle do niego wracam i nie mogę się napatrzyć. Cytuj
Dumo Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 http://jebzdzidyfb.pl/obrazek/9667/czy,te,oczy,mog%C4%85,k%C5%82ama%C4%87?.html Jest ciekawy oby tak dalej Cytuj
patrix94 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Kolega wchodzi na forum i od razu szał. Świetnie wygląda, gratulacje Cytuj
Zekar Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Bardzo mi się podoba świetnie "wyważone" brudzenie,nie za bardzo nie za słabo . Cytuj
RAFMEN Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Mam nadzieję, że komuś się spodoba Mi się spodobał Cytuj
tomek14147 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Gratuluję bardzo udanego debiutu na forum. Z całości mi najbardziej przypadła do gustu twoja interpretacja letniego brudzenia, widać że pojazd pierwsze bitwy ma już za sobą, ale nie jest jeżdżącym wrakiem. Kurzenie, zacieki, wszystko wyszło bardzo subtelnie i naturalnie. Do tego podstawka uzupełnia całość i dodatkowo podnosi ocenę modelu. Jednak mam jedno ale, wyrzutniki granatów dymnych wyglądają na przyklejone na odwrót. Cytuj
templess Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Jednak mam jedno ale, wyrzutniki granatów dymnych wyglądają na przyklejone na odwrót. Z wyrzutnikami jest ok. Mają na zakończeniach nacięcia, czyli tak jak powinno być Cytuj
gorlock Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) Dziękuję bardzo kolegom za wszystkie opinie o modelu. Będą mnie motywować do dalszych prac:). Co do wyrzutników granatów to faktycznie jest błąd, ktorego dotąd nie zauwazyłem. Niemniej jest to błąd instrukcji Dragona. Skoryguję to jak już trochę odpocznę od tego modelu Pozdrawiam. Edytowane 6 Marca 2012 przez Gość Cytuj
templess Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Nawiązując do wyrzutników. Co jest nie tak? Według mnie są dobrze przyklejone. Cytuj
gorlock Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 W modelu (jak i instrukcji Dragona) szczerbinki wyrzytników umiejscowione są w sposób, który oznaczyłem czerwonymi kropkami. Przekręcone są wokół własnej osi względem położenia widocznego na zdjęciu, co potwierdza szereg zdjęć archiwalnych, które własnie przejrzałem. W sumie niewielka rożnica, ale zawsze Cytuj
templess Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Dzięki. Zawsze myślałem że ustawienie tych wycięć to kwestia przypadku. Tak jak wyjdzie przy dokręcaniu . Cytuj
Kami Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Świetny model Fajnie pobrudzony, widać, że włożyłeś w to sporo serca i pracy. Podstawka również wygląda spoko Możesz powiedzieć z czego zrobiona trawka, czy może kupna? Pozdrawiam Kami Cytuj
gorlock Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 Kepki trawy to produkt firmy Model Scene, która produkuje bardzo fajne i realistyczne gotowce. Cytuj
Tomek_gnr Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Co tu dużo mówić, wyszło świetnie. Ode mnie masz najwyższą ocenę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi