gorlock Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy model, który prezentuję na tym forum. Mam nadzieję, że komuś się spodoba. Przedmiotem jest Tiger I Initial Dragona (6252). Model sklejony kilka lat temu. Zbudowany prosto z pudła z dodatkiem kilku blaszek Abera i gąsienic Friula. W ostatnim czasie przeszedł "face lifting". Zawieszenie zostało poprawione, Friule zamienione na lustrzane Mastercluby a całosć potraktowana chemią. Oczywiście numer 300 na wieży to sci-fi:). Wszelkie komentarze mile widziane:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Piękny tygrysek koledze wyszedł. Wszystko fajne. Malowanie, bardzo wyważone i przemyślane brudzenie i wyeksploatowanie.Gratulacje Takie pytanie- jak cenowo wychodzą te Mastercluby,jak z ich składalnoscią? Bo prezentują się zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Mastercluby te na ebayu można kupić za ok 100 zł razem z przesyłką. Składalnośc bardzo dobra, spasowanie idealne. Wymagają wlaściwie tylko zeszlifowania szfu po kanale wlewowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Dzięki za odpowiedź. Dodam jeszcze że podstawka też super. Fajnie zrobiona i nie przesadzona. Nie odwraca uwagi od modelu. Swoją drogą to jeden z najlepiej zrobionych initiali jakie widziałem. Ciągle do niego wracam i nie mogę się napatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 http://jebzdzidyfb.pl/obrazek/9667/czy,te,oczy,mog%C4%85,k%C5%82ama%C4%87?.html Jest ciekawy oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Bardzo ładny. Wygląda naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Kolega wchodzi na forum i od razu szał. Świetnie wygląda, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Bardzo mi się podoba świetnie "wyważone" brudzenie,nie za bardzo nie za słabo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Mam nadzieję, że komuś się spodoba Mi się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Gratuluję bardzo udanego debiutu na forum. Z całości mi najbardziej przypadła do gustu twoja interpretacja letniego brudzenia, widać że pojazd pierwsze bitwy ma już za sobą, ale nie jest jeżdżącym wrakiem. Kurzenie, zacieki, wszystko wyszło bardzo subtelnie i naturalnie. Do tego podstawka uzupełnia całość i dodatkowo podnosi ocenę modelu. Jednak mam jedno ale, wyrzutniki granatów dymnych wyglądają na przyklejone na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Jednak mam jedno ale, wyrzutniki granatów dymnych wyglądają na przyklejone na odwrót. Z wyrzutnikami jest ok. Mają na zakończeniach nacięcia, czyli tak jak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) Dziękuję bardzo kolegom za wszystkie opinie o modelu. Będą mnie motywować do dalszych prac:). Co do wyrzutników granatów to faktycznie jest błąd, ktorego dotąd nie zauwazyłem. Niemniej jest to błąd instrukcji Dragona. Skoryguję to jak już trochę odpocznę od tego modelu Pozdrawiam. Edytowane 6 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Nawiązując do wyrzutników. Co jest nie tak? Według mnie są dobrze przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 W modelu (jak i instrukcji Dragona) szczerbinki wyrzytników umiejscowione są w sposób, który oznaczyłem czerwonymi kropkami. Przekręcone są wokół własnej osi względem położenia widocznego na zdjęciu, co potwierdza szereg zdjęć archiwalnych, które własnie przejrzałem. W sumie niewielka rożnica, ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Dzięki. Zawsze myślałem że ustawienie tych wycięć to kwestia przypadku. Tak jak wyjdzie przy dokręcaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Świetny model Fajnie pobrudzony, widać, że włożyłeś w to sporo serca i pracy. Podstawka również wygląda spoko Możesz powiedzieć z czego zrobiona trawka, czy może kupna? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Kepki trawy to produkt firmy Model Scene, która produkuje bardzo fajne i realistyczne gotowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Co tu dużo mówić, wyszło świetnie. Ode mnie masz najwyższą ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 rewelacja. świetnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi