Skocz do zawartości

Tiger I Initial 1:35 Dragon

gorlock

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jest to mój pierwszy model, który prezentuję na tym forum. Mam nadzieję, że komuś się spodoba. Przedmiotem jest Tiger I Initial Dragona (6252). Model sklejony kilka lat temu. Zbudowany prosto z pudła z dodatkiem kilku blaszek Abera i gąsienic Friula. W ostatnim czasie przeszedł "face lifting". Zawieszenie zostało poprawione, Friule zamienione na lustrzane Mastercluby a całosć potraktowana chemią. Oczywiście numer 300 na wieży to sci-fi:). Wszelkie komentarze mile widziane:)

dsc026g65.jpg

dsc02679b.jpg

dsc02677xg.jpg

dsc02674d.jpg

dsc026692.jpg

dsc02668s.jpg

dsc02667bp.jpg

dsc02663v.jpg

dsc02659q.jpg

dsc02658z.jpg

dsc02639ku.jpg

dsc0263c0.jpg

Pozdrawiam

Piękny tygrysek koledze wyszedł. Wszystko fajne. Malowanie, bardzo wyważone i przemyślane brudzenie i wyeksploatowanie.Gratulacje Takie pytanie- jak cenowo wychodzą te Mastercluby,jak z ich składalnoscią? Bo prezentują się zacnie.

Mastercluby te na ebayu można kupić za ok 100 zł razem z przesyłką. Składalnośc bardzo dobra, spasowanie idealne. Wymagają wlaściwie tylko zeszlifowania szfu po kanale wlewowym.

Dzięki za odpowiedź. Dodam jeszcze że podstawka też super. Fajnie zrobiona i nie przesadzona. Nie odwraca uwagi od modelu. Swoją drogą to jeden z najlepiej zrobionych initiali jakie widziałem. Ciągle do niego wracam i nie mogę się napatrzyć.

Gratuluję bardzo udanego debiutu na forum.

Z całości mi najbardziej przypadła do gustu twoja interpretacja letniego brudzenia, widać że pojazd pierwsze bitwy ma już za sobą, ale nie jest jeżdżącym wrakiem. Kurzenie, zacieki, wszystko wyszło bardzo subtelnie i naturalnie. Do tego podstawka uzupełnia całość i dodatkowo podnosi ocenę modelu.

Jednak mam jedno ale, wyrzutniki granatów dymnych wyglądają na przyklejone na odwrót.

Napisano (edytowane)

Dziękuję bardzo kolegom za wszystkie opinie o modelu. Będą mnie motywować do dalszych prac:). Co do wyrzutników granatów to faktycznie jest błąd, ktorego dotąd nie zauwazyłem. Niemniej jest to błąd instrukcji Dragona. Skoryguję to jak już trochę odpocznę od tego modelu

Pozdrawiam.

Edytowane przez Gość

W modelu (jak i instrukcji Dragona) szczerbinki wyrzytników umiejscowione są w sposób, który oznaczyłem czerwonymi kropkami. Przekręcone są wokół własnej osi względem położenia widocznego na zdjęciu, co potwierdza szereg zdjęć archiwalnych, które własnie przejrzałem. W sumie niewielka rożnica, ale zawsze

2012-03-0611-03-59.jpg

Świetny model

Fajnie pobrudzony, widać, że włożyłeś w to sporo serca i pracy. Podstawka również wygląda spoko

Możesz powiedzieć z czego zrobiona trawka, czy może kupna?

Pozdrawiam

Kami

• 2 weeks later...