Maverick Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2012 Dziękuję wszystkim za słowa uznania ... w między czasie powstały obrysówki na dach ... też podświetliłem je ... a tutaj (dla zainteresowanych) znalazłem takie cuś ... http://www.modelmakershop.com/modelmakershop/index.php?cat=c181_Modelltrucks---Lights.html&XTCsid=e7025vvcfinpcbubvmucitp703 nie wiem na ile jest to wiarygodny sklep ale widzę, że można kupić jakieś gotowe schematy oświetleniowe, a nie męczyć się jak ja te volvo jest kapitalne ... ale cena też ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Zakochałem się w tych Scaniach !!! Jak kiedyś na jakiejś wystawie model Ci zginie będziesz wiedział kogo poszukiwać :P Świetni Ci to idzie, chylę się w pasie przed Tobą bo odwalasz kawał grubej roboty... Powodzenia i niech moc spokoju będzie z tobą :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 trwają prace nad tylną zabudową ze światłami chcąc nabrać motywacji do dalszych prac, sucha przymiarka wszystkiego co powstało ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Hej, coś mi sie nie widzą się te światła na osłonie przeciw słonecznej, albo foto kłamie, albo są jakoś nie równo wklejone albo nie równio wycięte. Ale zakładam że to efekt zdjęcia M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Mam pytanie - dlaczego orurowanie pod zderzakiem nie dochodzi do końca zderzaka, tylko jest urwane w 3/4 bocznej długości ? Będziesz to zmieniał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Hej, coś mi sie nie widzą się te światła na osłonie przeciw słonecznej, albo foto kłamie, albo są jakoś nie równo wklejone albo nie równio wycięte. Ale zakładam że to efekt zdjęciaM. Po Twoim poście zacząłem się dokładnie przyglądać i ... trochę mojej winy jak i aparat przekłamuje ... na żywo nie widać aż tak (o ile to jakies usprawiedliwienie ...) Jak założę szybki i ramki to może się to zniweluje całkowicie. Mam pytanie - dlaczego orurowanie pod zderzakiem nie dochodzi do końca zderzaka, tylko jest urwane w 3/4 bocznej długości ? Będziesz to zmieniał ? i co ?? znowu walne buraka Było dobrze wymierzone ino ... orurowanie miało iść bardziej pod zderzak, ale przez to, że zamontowałem diody to bardziej pod spód się nie dało ... wiem wiem ... mogłem po prostu zrobić więcej zapasu ... nie przewidziałem. Nie ... nie ... z powodu tego kawałka nie będę nic zmieniał, oj oszalałbym te diody od nowa lutować ... A doradźcie mi ... ?? Robić Legendę z prostokątnymi światłami z tyłu czy tymi okrągłymi ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Prostokątne były krótko, na początku. Od 2009 ma cały czas okrągłe, podobne jak Severni Hvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Wiem ... ino które Wojtku ładniej wyglądały ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 no cóż, nikt nie chce podpowiedzieć, które światła bardziej twarzowe ... :( a tam, może na któreś się zdecyduję tymaczasem, podobnie jak w nostalgii, parę fotek wnętrza przed umieszczeniem w kabinie ... i diódki ... i klimacik ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 no i środek "w środku" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Nie przepadam zbytnio za oświetlaniem modeli, ale te podświetlane zegary naprawde wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Będę się powtarzał no ale cóż, wygląda to genialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Świetna robota Senseju... Tak, tą też Ci zwinę przy jakiejś okazji... Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Wnętrze wygląda rewelacyjnie, a całość bardzo ładnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Dziękuje za opinie a oto zabawa z chromowanymi dodatkami ... widok na tył ... tył z oświetleniem ... udało się wreszcie zaprowadzić porządek z kablami ... przymiarka wszystkiego razem ... (to co najbardziej cieszy) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Wielkimi krokami zbliżam się do końca końców Z poważniejszych prac w jednej i drugiej zostało tylko zrobić górną zabudowę ramy i podłączyć elektrykę. Reszta to już klejenie wszystkiego w całość ... Tym czasem przedstawiam Wam tylną zabudowę, kurde przy chromie aparat szaleje i jakieś dziwne zniekształcenia robi ... ale +/- wygląda to tak ... powstały też wszystkie emblematy i kapsle na koła (na max zbliżeniu ... ale i tak kijowo widać ) żeby na chromie nie było widać naklejek i ładnie (patrząc gołym okiem, a nie makro w aparacie hehe ...) wszystko się zlało to ... po wszystkim psikam to lakierem bezbarwnym. Ponadto taki zabieg powoduje że folia na brzegach jest wytrzymalsza na ewentualne zahaczenia, a także nie odkleja się i nie marszczy przy wysokich temperaturach (upały w lecie). Po Waszych sugestiach zmieniłem także opony, zamiast tych dużych "naczepowych" poszerzyłem standardowe. Mieliście racje ... dużo lepiej to wygląda i co by nie było ... (co bardzo przeszkadzało w Hvezdzie) - prawidłowa piasta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Poszerzanie stare jak świat, kiedyś na to wpadłem przy longlinie, fajniejszy efekt bo opona nie robi się balotowana, ale to tez zależny od oryginału jak opona wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Przez tydzień udało się prawie ukształtować zadeczek Pełna instalacja elektryczna podciągnięta, zostało ino podłączyć wszystko w całość ... tymczasem na szybko pśtryknąłem fotki z listwą. Dodatkowo będą świecić światła na nadkolach i te pod rejestracją ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 osłony doczekała się i Legenda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Podobnie jak w Nostalgii, pomału zbliżam się do końca relacji. Cóż tu dużo pisać, treść taka sama jak w relacji z Nostalgią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Podobnie jak w relacji z Nostalgią, tak i tu zamieszczam jedne z ostatnich fotek w relacji, generalnie parę drobiazgów i model gotowy, będzie mozna zabrać sie za cysternę ... i z młodszą siostrą ... jak znajdę ciut więcej czasu to będzie rodzinna fotka Scandicaru (Nostalgia, Legenda i Hvezda) może na Master Truck uda się zrobić kiedyś fotki 1:24 vs 1:1 jak z Severni Hvezdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Szaleństwo, nie... yyy To rzeczywiste piękno modelarskiej miłości wkładanej w model. Brawo ! Czekam na galerie i zdjęcie całej "Rodziny" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi