Michalw Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Witam. Moja nauka z dioramami idzie dalej. Cały czas pracuje nad poprawieniem jakości figurek. Za oknami słońce a u mnie znowu zapanowała zima. Scenka przedstawia amerykańskich kowboi którzy chcieli zabrać co się dało z porzuconych samochodów i natrafia na zwiad niemiecki. Wszystko dzieje się w okolicach St. Vith 19 grudnia 1944. Zdjęcia mocno prześwietlone, ale chyba nie potrafię inaczej. Jutro jak wyjdzie słonko może pstryknę nowe i podmienię. Piszcie co Wam ślina na język przyniesie. Dzięki za pomoc merytoryczną Przemysławowi Mrożkowi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Zastanawiam się, jak śnieg w takiej ilości mógł napadać głęboko pod błotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Pojazdy cięzko ocenić ze względu na warstwę śniegu. Każdy lubi zimowe dioramy inaczej. Mnie się podoba, bo choćby w czasie walk o Bastogne zima była doś konkretna. Figurki Amerykańców dużo lepiej pomalowane jak niemców - chodzi mi o cieniowanie mundurków. Jednak popełniłeś jeden błąd tworząc tą scenką. Mianowicie zapomniałeś o śladach na śniegu. Przecież ci Niemcy i Amerykanie musieli się jakoś dosać w te miejsca gdzie stoją. A w tak głębokim śniegu powinny być wyraźne ślady kroków... a ja ich nie widzę. No chyba że jestem ślepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Spokojnie ślepy nie jesteś W pierwszej warstwie śniegu ślady były, ale musiałem nałożyć kolejną i się zapomniało . Myślę że to jeszcze da się poprawić. Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Ładnie wygląda. Może trochę za dużo tego śniegu ale wygląda fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Dla mnie- pomysł zbyt wydumany... Śnieg nierównomiernie napadał... szczególnie na spód podwozia... Trzeba jeszcze popracować... Scenka jeszcze nie do galerii a do warsztatu... Tyle ode mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Oto mi właśnie chodzi, żeby się uczyć, więc walcie śmiało co nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 I tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Na śniegu to ja zabardzo się nie znam (robię tylko pustynne) ale faktycznie brak śladów. I jedyne co mi się nie widzi to płaszcz i kurtka tych Amerykanów wyglądają jak by były ze skóry ( ich buty mają taki sam kolor) ale myślę że jak im te ubranka pofitrujesz to będzie akurat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi