RAFMEN Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Witam jest to mój pierwszy temat na tym forum, jestem początkującym modelarzem kilka lat temu zlepiłem dwa modele, i po 5 latach przerwy zakupiłem sobie BT-5 In box Uploaded with ImageShack.us -układ jezdny Uploaded with ImageShack.us -kadłub Uploaded with ImageShack.us -wieża i fototrawione Uploaded with ImageShack.us -oraz kalki Uploaded with ImageShack.us P.S. Wybaczcie za jakość fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Czekamy na efekty ale nie śpiesz się . Model chyba praktycznie bezproblemowy w składaniu z pudełka. Jedyny kłopot jaki miałem to połączenie ogniwek na kole napędowym. A skoro jesteś początkujący to przypominam że gąsienice zaczynamy składać do koła napędowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 A gdzie blaszka na wieżę??Bo nie widzę.Czyżby wybrakowany zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Blaszek na wieże nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Będzie miał kolega trochę dłubania przy wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Skleiłem kadłub i koła A co do wieży w instrukcji też nie ma nic o blachach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 1.Wklejaj mniejsze fotki -mój wzrok nie ogarnia ich. 2.Fakt - blaszka do wieży cylindrycznej dodawana jest do T-26 z taką wieżą. 3.Malujesz pędzlem czy aero??Jeżeli pędzlem to możesz mieć problem z malowaniem kadłuba i kół... Popatrz na mój warsztat z BT-5...i czekam na aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Jeżeli pędzlem to możesz mieć problem z malowaniem kadłuba i kół... Jakie problemy? Maluj wannę z kołami na zielono potem bandaże małym pędzelkiem na czarno-szary(z reguły całkowicie czarny kolor nie występuje naprawdę). Gąsienice polecam malować w ramkach a potem je wycinać i przyklejać. Aby było łatwiej dopiero po sklejeniu gąsienic przyklejam błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Jeżeli pędzlem to możesz mieć problem z malowaniem kadłuba i kół... Jakie problemy? Maluj wannę z kołami na zielono potem bandaże małym pędzelkiem na czarno-szary(z reguły całkowicie czarny kolor nie występuje naprawdę). Gąsienice polecam malować w ramkach a potem je wycinać i przyklejać. Aby było łatwiej dopiero po sklejeniu gąsienic przyklejam błotniki. Pod warunkiem że, ma się jako takie doświadczenie w malowaniu... ''jestem początkującym modelarzem kilka lat temu zlepiłem dwa modele, i po 5 latach przerwy'' ... Ale nie offtopujmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Pozlepiałem lewą (albo prawą ) gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 dobrze idzie, widać przez okres przerwy nie zapomniałeś "co z czym się je" tak trzymać k: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Czytałem poradnik dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Uff... poszła i wieża Teraz to przynajmniej lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Teraz prawa gąsienica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Ładnie Tobie to idzie. Drobna sugestia co do zdjęć: rób je na jednolitym tle ( niebieskim, białym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Fajnie, że wybrałeś inny, starszy model tanka. Szkoda, że dopiero teraz przyuważyłem wątek, ponieważ. Przy kolejnym BT spiłuj bardziej górną płytę wieży oraz jarzmo aby były cieńsze, będzie lepszy efekt. Te tanki miały cienki pancerz. Szkoda również że robisz model ka gąsienicach, myślałem, że będzie wreszcie jakiś model na kółkach. Kibicuję i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Spróbuj pościnać nożykiem te ślady po wypychaczach bo trochę szpecą te piasty przednich kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Pomalowałem wydech techniką na lakier do włosów, i raczej zostanie taki do końca. pankot13 co do kół postaram się coś z nimi zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Mała aktualizacja, przykleiłem blaszki do kadłuba i poprawiłem koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Ale to malusie. I jeszcze blachy do tego montujesz, no,no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 bazylms blachy były w zestawie Ok prac ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Łączenie płyt pancernych - przód-właz kierowcy /przedział silnikowy szpara.Zaszpachluj albo zalej CA. Przód BT - zrobił się koledze schodek - doklej coś na górę - wyrównasz płaszczyznę. Ogólnie cała górna płyta powinna być w jednej linii z płytą przedziału kierowcy. Popatrz tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 I przeszlifuj kanty blaszek nad wlotami powietrza - widac miejsca odciecia z ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Wybaczcie panowie, ale za bardzo się pośpieszyłem i maznąłem dwie warstwy farby i teraz pytanie, zostawić to czy próbować zalać klejem? plastikk co do górnej płyty to za mocno siedzi nie mogłem jej odkleić ani docisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Zaostrz sobie wykałaczkę ,krople CA na czubek i spróbuj zalać.W sumie na kolegi fotach widać, że szpara na bokach wychodzi poniżej linii błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi