Jump to content

Su-22M4 Pantera 1:72

Mikele
 Share

Recommended Posts

Witam,

Po długich walkach model skończony. Zestaw pantery przyjemniejszy w obróbce niż bliźniacze ZTS Plastyk czy Mastercraft, choć to niby to samo, ale jakość wykonania części ciut lepsza, za to srodze zawiodłem się na kalkomaniach, świecą się jak ....... i to pomimo zastosowania wszelkiej maści specyfików.

scaled.php?server=849&filename=dscn0069m.jpg&res=medium

scaled.php?server=37&filename=dscn0070s.jpg&res=medium

scaled.php?server=36&filename=dscn0072tw.jpg&res=medium

scaled.php?server=836&filename=dscn0073b.jpg&res=medium

scaled.php?server=843&filename=dscn0074s.jpg&res=medium

scaled.php?server=29&filename=dscn0077p.jpg&res=medium

Do ideału brakuje mu wiele. Tak czy inaczej to ostatnia moja suka prosto z pudła, kolejne będą juz tylko z przeróbkami.

Startował startował, patrząc po wyniku mojego syryjskiego miga sądzę, że patriotyczny akcent w postaci szachownic byłby lepszym zagraniem ;)

ps. Zrobiłem jeszcze zdjęcie ze "starszym bratem".

scaled.php?server=718&filename=dscn0080ht.jpg&res=medium

KKR'ek przy tym malowaniu samolotu to tak trochę nie bardzo

No i albo mi się wydaje albo szachownice są rozmieszczone w złych miejscach ;)

No jak teraz patrzę po zdjęciach oryginału to szachownice mogłem połozyć dokładniej

A że takie malowanie i podwieszenia? Miał być pudełkowy, to jest ;)

Za sam temat należy się pochwała. Brakuje tu nieco detali, no ale jak z pudła to z pudła. Sam kiedyś popełniłem zestaw Pantery dawno temu i napewno nie jest to łatwa i lekka robota.

Fajnie jest mieć takiego Su w kolekcji, gratuluję.

Fajnie wyszedł ten podryg ;) Trochę jakby lewitował, ale nie rzuca się to w oczy.

Co do błyszczących kalkomanii, to przyklejaj je mokrym sidoluxem, tak jakbyś stosował SOL, wtedy całkowicie eliminujesz efekt srebrzenia. Co prawda przy dużych kalkach może być problem z liniami podziału, bo po wyschnięciu sido SOL już nie zadziała, ale w przypadku napisów eksploatacyjnych sprawdza się doskonale.