Mikele Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam, Po długich walkach model skończony. Zestaw pantery przyjemniejszy w obróbce niż bliźniacze ZTS Plastyk czy Mastercraft, choć to niby to samo, ale jakość wykonania części ciut lepsza, za to srodze zawiodłem się na kalkomaniach, świecą się jak ....... i to pomimo zastosowania wszelkiej maści specyfików. Do ideału brakuje mu wiele. Tak czy inaczej to ostatnia moja suka prosto z pudła, kolejne będą juz tylko z przeróbkami. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak pamiętam, Su startował w kategorii Standard w konkursie i myślę, że gdyby tak dotarł do mety, to można by się liczyć z podium. Osobiście dzięki za wybór wersji malowania z prawdziwymi szachownicami Cytuj
Mikele Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 Startował startował, patrząc po wyniku mojego syryjskiego miga sądzę, że patriotyczny akcent w postaci szachownic byłby lepszym zagraniem ;) ps. Zrobiłem jeszcze zdjęcie ze "starszym bratem". Cytuj
Sawicz Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 KKR'ek przy tym malowaniu samolotu to tak trochę nie bardzo No i albo mi się wydaje albo szachownice są rozmieszczone w złych miejscach ;) Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Bardzo ładnie Ci ta suka wyszła ,Mikołaj ma racje w Konkursie miał byś podium ale zabrakło m-ca Cytuj
Mikele Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 KKR'ek przy tym malowaniu samolotu to tak trochę nie bardzo No i albo mi się wydaje albo szachownice są rozmieszczone w złych miejscach ;) No jak teraz patrzę po zdjęciach oryginału to szachownice mogłem połozyć dokładniej A że takie malowanie i podwieszenia? Miał być pudełkowy, to jest ;) Cytuj
Observer Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Za sam temat należy się pochwała. Brakuje tu nieco detali, no ale jak z pudła to z pudła. Sam kiedyś popełniłem zestaw Pantery dawno temu i napewno nie jest to łatwa i lekka robota. Fajnie jest mieć takiego Su w kolekcji, gratuluję. Cytuj
Mikele Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Napisano 16 Kwietnia 2012 Cieszę się, że model się podoba Pierwsze podrygi w gimpie ;) Cytuj
karambolis8 Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Fajnie wyszedł ten podryg ;) Trochę jakby lewitował, ale nie rzuca się to w oczy. Co do błyszczących kalkomanii, to przyklejaj je mokrym sidoluxem, tak jakbyś stosował SOL, wtedy całkowicie eliminujesz efekt srebrzenia. Co prawda przy dużych kalkach może być problem z liniami podziału, bo po wyschnięciu sido SOL już nie zadziała, ale w przypadku napisów eksploatacyjnych sprawdza się doskonale. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi