Mikele Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Model wiekowy ale bodaj jedyny w tej skali. Pudełko: Instrukcja: Kalkomanie: Części: Trochę szczegułów: Zestaw zywic CMK nr 4080: Kalkomanie CMK: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Bodaj w Mini Replice był artykuł o budowie tego zestawu, rzuć okiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Ładny komplet. Też takiego mam Strasznie dziwaczna ta owiewka kabiny. Nie masz takiego wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Na pierwszy rzut oka trzyma proporcje. Mi trochę ostudziły zapał zestawowe silniki - myślałem, że będzie lepiej Swoją drogą - model wyglada jak powiększona Italerka z 1:72. Ciekawe, czy też ma za krótką belkę ogonową. Nie mam planów w 1:48 więc cięzko to ocenić. Na szczęście łopaty WN zorientowane są w odpowiednim kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja mam jakiegoś chińskiego no-name, ale wypraski te same. Zwróć uwagę na oszklenie przedniej kabiny. U mnie płyta czołowa jest za wysoka, w wyniku czego powierzchnia górnej krawędzi jest prawie równoległa do osi śmigłowca, a powinna być pod kątem na oko 20* Widać to nawet na zdjęciach instrukcji. Pavla albo CMK robi vaccu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Tak to wygląda u mnie: Tragedii nie ma. A i przejrzystość owiewki jest dobra, nie soczewkuje, ja zostaję przy zestawowej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 No to u Ciebie rzeczywiście jest w porządku. Wrócę do domu po świętach, to pokażę jak jest u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Na temat jakości zestawu się nie wypowiem, ale chciałem zapytać, co jest na ostatnim zdjęciu zestawowych części? Ta przezroczysta kwadratowa część. Szczerze powiem, że mnie to zainteresowało, bo w swoim Hindzie Zvezdy nie widziałem takiego elementu, a ze zdjęcia ciężko mi się zorientować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 wydaje mi się, że są to burty przedziału desantowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Ten element to ściana boczna kabiny transportowej, wykonana razem z oknami, moim zdaniem całkiem dobry patent, po pomalowaniu powinno wyglądać to dobrze. Z resztą, okna w drzwiach też odlane są razem z ramami, klamkami i mocowaniami na broń desantu. ps. To Zvezda robiła Mi-24 w 1:48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 W tytule powinno byc Monogram/Revell bo to te same modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Nie, nie zrobiła. Mówiłem o 72, ale pomyślałem, że skoro są to modele tej samej maszyny, to chyba są w miarę podobne, nawet pomimo różnej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi