Adrianowro Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Misza , są na rynku żywiczne gąski ale jesli robisz taki pojazd w błotku to można sobie odpuścić (patrz mój Whipet) Zdradzisz co i gdzie? Niestety nie znam firmy Moja wersja uzbrojenia barbety- jeszcze bedę myślał jak dopracować karabin Lewisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Fakt karabinek wygląda troszkę słabo... ale i tak już się bardzo fajnie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Fakt karabinek wygląda troszkę słabo... ale i tak już się bardzo fajnie prezentuje Słowa karabinek to bym tutaj nie użył http://world.guns.ru/userfiles/images/machine/mg66/lewis-1.jpg i jedna z fotek http://www.landships.freeservers.com/mk4_survivors.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Nie no - niczego sobie Lewis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam. Bardzo fajnie się zapowiada kijaneczka Misza , są na rynku żywiczne gąski ale jesli robisz taki pojazd w błotku to można sobie odpuścić (patrz mój Whipet) Zdradzisz co i gdzie? Niestety nie znam firmy Czeska firma Panzer shop. http://www.panzershop.cz/inshop/ PS35A325 - Resin tracks for WW1 British tanks Mk.V, Mk.V* or Mk.V** - original width size 26,5" PS35A304 - Resin tracks for WW1 British tanks Mk.I, Mk.II, Mk.IV, Mk.V, Mk.V*, Mk.A, Mk.B 1/35 - original width size 20,5" Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Czeska firma Panzer shop. http://www.panzershop.cz/inshop/ PS35A325 - Resin tracks for WW1 British tanks Mk.V, Mk.V* or Mk.V** - original width size 26,5" PS35A304 - Resin tracks for WW1 British tanks Mk.I, Mk.II, Mk.IV, Mk.V, Mk.V*, Mk.A, Mk.B 1/35 - original width size 20,5" Dzięki bigmodel! Co to za lufka działa w sponsonie?samoróbka czy zaadaptowałeś od czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 To lufa do ISU-152 w skali 1/72 Sądze że można by pokopać jeszcze dokładniej i znaleść jeszcze lepszą lufkę do przeprowadzenia przeszczepu, ale i ta jest chyba ok w porównaniu do tego co było w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 To muszę zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Fuj , w kawałkach, nie pojedyncze ogniwka .... Luka rynkowa jest ...ops... Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Poprawiłem na metalowe (karabiny) Jeżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Da radę trochę podprostować te ''gumki'' na tyle Kijanki??Schodzą koledze na bok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Da radę trochę podprostować te ''gumki'' na tyle Kijanki??Schodzą koledze na bok... Tak wiem- słabo się ułożyły.... Po błoceniu i tak tego nie dojrzysz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Na podstawie tych fotek Zmieniam koncepcje winietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Bajera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 To teraz się poprzyglądam jak to zrobisz i tak samo zrobię w swoim MKIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Na początek pytanie za 100 punktów - ma ktoś pomysł gdzie dokładnie mogły być mocowane liny do tych sań? Ja obstawiam płozy z przodu.............. Tak czy siak sanie będą zapakowane po uszy gratami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Też bym obstawiał płozy...ino jakieś szekle trza by dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Też bym obstawiał płozy...ino jakieś szekle trza by dodać. Myślałem o metalowych uszach + ewentualne szekle (jak dopasuje) + belka widoczna na dwóch pierwszych fotkach i .....gdzieś liny przymocowane do pancerza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Trudno mi powiedzieć, bo na obu zdjęciach widać jakby co innego. Na pierwszym lina jest w dwóch osobnych biegach połączona z saniami, a już na drugim po drewnianym kloc schodzi się razem. To oczywiście może być wrażenie optyczne. Samo mocowanie jak najniżej, aby unikać klinowania się płóz w podłoże na zasadzie dźwigni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Przy saniach to bym proponował zwykły hak wbity w płozy. Na pierwszym lina jest w dwóch osobnych biegach połączona z saniami, a już na drugim po drewnianym kloc schodzi się razem. W oby przypadkach widać że jest tam jakiś kloc rozporowy który rozpycha liny na szerokość sań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 W oby przypadkach widać że jest tam jakiś kloc rozporowy który rozpycha liny na szerokość sań.Tak wiem, trochę to nie tegez napisałem. Chodziło mi o kształt lin za tym właśnie klocem. Zdjęcie pierwsze wskazywałoby na centralny punkt zaczepienia na saniach gedzie pomiędzy płozami, a zdjęcie drugie na dwa osobne w okolicy płóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Mi się wydaje że na obu fotkach liny idą do płoz( i tak chyba obstawie ) , innym zagadnieniem jest gdzie lina jest przymocowana do czołgu. Jedynie co mi przychodzi do łba to albo jakiś hak/ucho montowane na kadłubie albo lina wchodziła do wnętrza przez tą "wieżyczkę" na górze. Bo nic solidnego nie ma wokolicy do przymocowania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Siemasz Adrianie, fajnie że ruszyłeś z tak nietypowym tematem. Może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Hej Chyba ostatnio tylko takie mam na warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Na mój nie inżynierski rozum mocowanie lin do sań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi