Michał96 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam, wczoraj ukończyłem mój jak narazie ostatni model Bt-5, starutkiej zvezdy. Model zbytnio detalem nie razi, ale mimo to postanowiłem go kupić. Miał strasznie dużo szpar i nierówności, ale jakoś to poszpachlowałem. Jestem świadom, że jest dużo niezgodności z orginałem, w końcu to stara zvezda. Nie używałem żadnych blach-mogłem się tylko pokusić o kupno grill'i na tył. Zostało mi jeszcze tylko przykleić przednie reflektory. I kolejna ważna-jak dla mnie-sprawa, niektórzy mogą się przyczepić, że to kolejny plagiat Bt Miga, w rzeczywistości po części tak jest-nie mówię oczywiście o wyniku końcowym, nie porównuję swoich zdolności do Miga, czy do Piotra, którego genialny model mnie właśnie zainspirował. Dlatego właśnie zrobiłem ten model. Całość malowana aero Pactrami. Biedronka olejami, olejny ciemny brązowy łosz i filtry. Brudzenie pigmentami Vallejo. Narazie to koniec, zaczynam naukę do testów gimnazjalnych, odżyję na początku maja A wyszło tak... Aaa, mało zdjęć jak zwykle, padł mi znowu aparat. Zamówiłem już na allegro akumulatorki z ładowarką, więc będzie można fotografować aż do bólu Po szpachlowaniu No i skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B@RT3K Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 I kolejny bardzo ładny model w twoim wykonaniu, mi się bardzo podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Dół wanny - fajny.Co nieco za dużo pigmentów - jasnych - na stropie wieży. Gąski się nie zeszły - widać dosyć duże szpary na łączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Narazie to koniec, zaczynam naukę do testów gimnazjalnych, odżyję na początku maja Witam rówieśnika. Mam ten sam powód aby trochę przystopować z modelami. Twój model mi się podoba, ale mam wrażenie że brudzenie wyszło trochę za jasne. Na twoim miejscu wtarł bym trochę ciemniejszych pigmentów i było by od razu lepiej. Nie zmienia to faktu że model ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Ładny, a uwagi jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Narazie to koniec, zaczynam naukę do testów gimnazjalnych, odżyję na początku maja Niestety. :( Ja tak samo. A model całkiem miły dla oka, ale rzeczywiście ten pigment na górze taki jasny, czy te zdjęcia źle oddały kolor(wygląda jak gips)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Dzięki za komentarze. Tak, rzeczywiście na zdjęciach wygląda gipsowo, ale w rzeczywistości ma kolor piaskowy. Eee tam testy, testy i po testach, w sumie mógłbym je pisać jutro i mieć już to z głowy Ale wiadomo, mały stres jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 ładny model pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam Model rzeczywiście ma swoje niedoskonałości, o których wspomnieli już moi przedmówcy jednakże generalnie wypada całkiem dobrze. Gdyby poprawić (lub wymienić) gąsienice i zróżnicować kolorystykę weatheringu, byłoby nawet bardzo dobrze. Najważniejsze jest to, że podobnie jak w przypadku Twojego KW-2 udało Ci się osiągnąć efekt ciężkości i metaliczności, a Twój BT-5 nie przypomina plastikowej zabawki. To bardzo ważne w przypadku modeli pojazdów pancernych. Oby tak dalej. Rośnie mam kolejny zdolny pancerniak Powodzenia w kolejnych projektach i testach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Dziękuję bardzo, miło mi to słyszeć Fakt brudzenie mogłoby być lepsze, ale jak już wspomniałem, to też trochę wina zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Wysoki poziom jezeli chodzi o malowanie i brudzenie. Co to będzie, jak już będziesz przygotowywał się do matury, kolokwium na studiach etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Dzięki, hehe to już będzie masakra, narazie wolałbym o tym nie myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Model świetny . Czuję wpływ pankota, a testami się nie przejmuj- na pewno dobrze Ci pójdą (przynajmniej historia ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Hehe, no to się okaże, mam nadzieję Tak jak pisałem, głównym powodem budowy betki był wspaniały model Piotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi