Bushi Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam Przedstawiam moją ostatnio wykonaną dioramkę w skali 1/72. Do jej stworzenia wykorzystałem: budynek z vacu, model czołgu Valentine firmy Esci, figurki Italeri, plus kilka skrzyń i kanistrów z attacka. Reszta została wykonana samodzielnie. Fotografie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Podoba mi się. Fajnie że zrobiłeś okopcenia nad oknami. Fajnie oddana dynamka acenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 A te figurki trochę nie za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Fajne,spoko. Tylko jak kolega napisał figurki jakby za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Ciekawa koncepcja... Ja bym jeszcze dorzucił nieciekawą fakturę boków "ruiny"... Nie wiem też, dlaczego tynk i odsłonięte cegły mają taki sam kolor... Wiem, że to skala 1:72, ale malowanie pojazdu także wypadałoby bardziej urozmaicić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam Nie chcę wyjść na mąciwodę, ale ta dioramka stanowczo odbiega jakością wykonania od tej z ZIS-em 5. Tam scenka była prostsza, może mniej dynamiczna, ale miała klimat. Ta jest co prawda bardziej dynamiczna, ale jednocześnie jakością wykonania dzieli się na dwa światy. Jeden świat to ciekawie wykonany, zmęczony wojowaniem czołg wspierający akcję sołdatów.Drugi natomiast, to reszta scenki z dość sterylnym umundurowaniem tychże wojaków, brakiem śladów aktywności na śniegu i dość płasko wyglądającym budynkiem. Szczególnie nad tym ostatnim można było trochę bardziej popracować chociażby używając wyrazistszego wash'a i nieco fantazyjniej podniszczając tynk na przedniej ścianie. Ogólnie myślę, że scenka ma potencjał, jednakże trzeba by było wrócić z nią jeszcze na warsztat i poświęcić jej nieco więcej czasu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Mi scenka się podoba choć front budynku mógł być bardziej poniszczony ale to szczegół. Tak się spytam, jaki to dokładnie zestaw figurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Ciekawa scenka i fajne wykonanie. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi