Milan Mynar Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Kilka dni temu zacząłem nowy warsztat, kolejną ciezarówkę. Model jest s produkcji dziś nieistniejącej Ukraińskiej firmy Toko i jest kilkakrotnie prze- pakowany przes innych producentów. Ogólnie jest to model kategorii krew, pot i łzy. Rozpoczlem budowę wedlug instrukcji, sklejaniem śilnika. Elementy ramy i kabiny kierowcy. Wszystko juź sklejone, tylko śilnik nie jest wklejony . Kola są z zestawu MiniArta, wyglądają lepiej niź gumiste z zestawu Eastern Express. Do tej pory wszystko idzie calkowicie nieźle. Model jest kompilacją róźnych versji GAZa AA i GAZa MM, kabina to jest GAZ MM model 1943 i skrźynia laduńkowa to przedwojenny GAZ AA. Zrobić z tego zestawu poprawnie wygladającego GAZa MM model 1943 będzie wymagalo sporego wyśilku. Niestety, w tym momencie muszę przerwać budowy modelu. Muszę się ze wszyskych śil rzucić do budowy modelu PzKpfw II D Brückenleger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Kolejna fajna ciężarówka się szykuje. A z tego Pz.kpfw warsztat będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Ciekawy temat czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Oto ostatni postęp wkrótce przed przerwaniem tego warsztatu. Chociaź zrobilem wszystko wedlug instrukcji, pojawil się taky bląd. Muszę odciąć 2 mm plastiku, by moglem przyklejić przednia szybę. Oto juź vyglada o wielu lepiej. Musialem wiele szlyfować. I teź na przedniej stronie przedzialu kierowcy musialem ubrać 1 mm materialu. Oczywiście warsztat z tego Pz, II na pewno będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 maska aż się prosi by dostać z pilnika a potem wyprowadzić jej sierpowego ściernego za pomocą papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 No cóż-to tylko Eastern Express ja mam Zisa-5 z SDS-aż się boję za niego zabrać..co otworzę pudełko,popatrzę..i szybko zamykam!! długa walka mnie z nim czeka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Podzielam uwagi Kolegów. Mój GaZ AAA ze Zvezdy (Toko, Eastern Expressu) tak samo się składał- droga przez mękę ... (jest w galerii- niebawem dołożę fotki bez czerwonego sztandaru). A jeszcze czeka jeden- GaZ AA i do tego blaszki Parta. A swoją drogą mam chęć na nowego Mini Arta z zapasem kół na bokach maski silnika... Wyrazy współczucia Milanie! Ale- dasz radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Maly postęp, musiałem najpierw oderwać chlodnicę. Dopiero potym moglem sklejić kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Jest kolejny element do przerobienia, mocowanie prźedniego światla. Rozwiązanie wedlug producenta wydaje mi się trocha za dlugie. W ten sposób wygalda juź o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Rozpoczlem przebudowę tej skrźynię laduńkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi