SkodaFka Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Witajcie! Wstawiam fotki swojego prawie gotowego modelu PZL P-37B ŁOŚ w skali 1:77 - Jest to mój drugi model. Do poprawy: *malowanie tylnego koła *do zaszpachlowania szpara pomiędzy owiewką a kadłubem (szklarnia przód) * do pomalowania ramki szklarni Tak wiem, zdjęcia słabej jakości aby powiększyć kliknijcie na fotke. Na zdjęciu spodu wyszedł jakiś dziwny kolor ale tam jest taki niebieskawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Hmmm. ja też robię fatalne zdjęcia ale - wybacz Tobie wyszły zdecydowanie tragicznie - trudno coś pooglądać nie mówiąc o ocenianiu i podpowiedziach na przyszłość ale na pewno zawaliłeś sprawę nie maskując i nie malując szkieletów owiewek oraz szklarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 To nic, że model nieskończony. To nic, że raptem trzy zdjęcia. To nic, że na tych zdjęciach nic nie widać... Ale co tam, przecież można sobie założyć galerię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkodaFka Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Obiecuję jutro popróbować trochę fotek w domu jak i w słońcu na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Piloci dorobili dodatkowe światła oślepiające artylerzystów albo oświetlali cele bombardowań A tak na serio to usuń te dwa babole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkodaFka Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Nom racja paczek1981 to są jakieś tam światełka. Jak zaopatrze się w szpachle i będę go poprawiał troszkę to to się usunie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Łomatko... no toś chłopie zaszalał... Kuleczki to dodatkowa broń zaczepno - obronna... Takie powietrzne ninja... Zawsze można nimi przełożyć, jak już nic nie pozostanie... Będę sadystą - ekspresem lepiąc skaszaniłeś model... Łatwy on nigdy nie był i nie jest, ale po to, żeby z niego jak najwięcej wyciągnąć nie warto sklejać go w kilkanaście godzin... Można coś sklejać w odrzutowym tempie, ale to wszystko musi mieć ręce i nogi... Pozdrawiam i cierpliwości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkodaFka Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) Popróbowałem trochę porobić fotek na świeżym powietrzu i jednolitym tle (tak jak ktoś mi radził w warsztacie) i wyszło tak: Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Niestety, wymiary są nieprzepisowe: 1 599px × 1 324px. Postaraj się zmniejszyć do 1024 px szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkodaFka Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Hmm dziwne wg. irfan view były dobre no ale wrzuciłem do Microsoft picture image i teraz powinno być gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Trochę się pospieszyłeś ale jak nie popsujesz kilku modeli to się nie nauczysz. Model średnio zrobiony a na pewno mógłbyś więcej wycisnąć z tego zestawu. Pracuj dalej i słuchaj rad doświadczonych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Kulki kulkami, lista 'do poprawy' powinna ulec zmianie: - malowanie tylnego koła - do zaszpachlowania szpara pomiędzy owiewką a kadłubem (szklarnia przód), i miejsce przejścia kadłub-ogon - do pomalowania ramki szklarni, z uwzględnieniem "daszku" w miejscu pilota, w tym miejscu owiewka miała kolor zielonkawy - 'obręcze' na silnikach winny być koloru brązowego - w przejściu kamuflażu z boku poprawić schodek/odprysk niebieskiego koloru - (tutaj przepraszam za nazewnictwo) dorobić tą linkę, biegnącą znad kadłuba do statecznika Tyle z pamięci, więcej nie wiem - nie mojsza epoka Jeszcze to: (...) modelu PZL P-37B ŁOŚ w skali 1:77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkodaFka Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Kulki kulkami, lista 'do poprawy' powinna ulec zmianie:- malowanie tylnego koła - do zaszpachlowania szpara pomiędzy owiewką a kadłubem (szklarnia przód), i miejsce przejścia kadłub-ogon - do pomalowania ramki szklarni, z uwzględnieniem "daszku" w miejscu pilota, w tym miejscu owiewka miała kolor zielonkawy - 'obręcze' na silnikach winny być koloru brązowego - w przejściu kamuflażu z boku poprawić schodek/odprysk niebieskiego koloru - (tutaj przepraszam za nazewnictwo) dorobić tą linkę, biegnącą znad kadłuba do statecznika Tyle z pamięci, więcej nie wiem - nie mojsza epoka Jeszcze to: (...) modelu PZL P-37B ŁOŚ w skali 1:77 O tych linkach faktycznie zapomniałem próbowałem je wykonać nagrzewając wycinek z wypraski ale albo się zaczynała palić albo zmieniała kolor :/ A z tym 1:77 to faktycznie gafa ale już nie idzie edytować tego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 E tam wycinek z wyprasek, kombinuj z żyłką czy jakimś cieniutkim drucikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Po fotkach widać chęć zrobienia szybko modelu, czyli pasja jest, ale będziesz musiał kilka modeli posklejać, zanim nauczysz się cierpliwości i pewnych podstawowych czynności warsztatowych, jak choćby; szpachlowanie, dopasowywanie przed sklejeniem, czy czytanie instrukcji-takie minimum. Jestem przekonany, że każdy następny model będzie lepszy od poprzedniego, jeżeli zwolnisz nieco tempo i krytyczniej będziesz przyglądał się swojej pracy. Reasumując, klej, podglądaj innych jak sobie radzą, ucz się i ciesz się modelarstwem. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi