Jump to content

Maltańska Matylda 1/72 Italeri

plastikk
 Share

Recommended Posts

Był ''Sokół Maltański'' jest...Maltańska Matylda.

Model to Escii/Italka oczywiście w 1/72.Taki przygarnięty rozgrzebek,kończony z doskoku.

Długo myślałem nad malowaniem stanęło na malowaniu z Malty.Pędzel,akryle itp.

IMG_3019-1.jpg

IMG_3033.jpg

IMG_3018-1.jpg

IMG_3041.jpg

IMG_3035.jpg

IMG_3042-1.jpg.

Eksperymentując z kolorami [czarno-biała fotka modelu], kolory nie odbiegają zbytnio od archiwalnej fotki...co może trochę usprawiedliwi mało piaskowy kolor.

Względem zdjęcia archiwalnego to na modelu zielone paski są odrobinę grubsze ale rozumiem, że w 72 nie jest łatwo malować takie miniaturowe wzorki Po za tym modelik przyjemny dla oka. Od siebie dodałbym malutką pustynną podstaweczkę z jakimiś kamieniami i zielonym krzaczkiem. Można też odrobiną bardziej go zakurzyć jakimś wyrazistym odcieniem.

Bardzo fajny model. Wszystkie Matildy mi się podobają, bo rozwalały mnie doszczętnie w grze i taki "szacunek" mi pozostał.

Jedyne do czego się przyczepię, to brudny dół i sterylna góra. Ja bym trochę przybrudził górne partie czołgu.

Czy w tym modelu gąsienice mają zęby?

Bardzo lubię popatrzeć na Twoje modele gdyż dla mnie jest to miła odskocznia od natłoku oklepanej pancerki Modelik przyjemny dla oka, ale jak dla mnie trochę zbyt jednolity, ubarwił bym go trochę podmalowując niektóre detale na inny kolor, tak żeby się bardziej w oczy rzucało

Garść odpowiedzi:

Gąski mają zęby - aczkolwiek nie widać ich.

Góra była ''kurzona'' - nie widać - bo piasek na piasku.Chyba że, użyję jakiegoś szarego.

Sterylność góry a brud dołu - na fotkach [całe dwie znalazłem w Militariach nn]wyglądają

podobnie - dół brudny -góra wmiarę czysta.

Ciekawostka - jedna z Maltańskich Matyld[były chyba całe dwie ma chyba Krzyż Malatański wymalowany na zadku...Niestety nie moja.