plastikk Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Był ''Sokół Maltański'' jest...Maltańska Matylda. Model to Escii/Italka oczywiście w 1/72.Taki przygarnięty rozgrzebek,kończony z doskoku. Długo myślałem nad malowaniem stanęło na malowaniu z Malty.Pędzel,akryle itp. . Eksperymentując z kolorami [czarno-biała fotka modelu], kolory nie odbiegają zbytnio od archiwalnej fotki...co może trochę usprawiedliwi mało piaskowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Względem zdjęcia archiwalnego to na modelu zielone paski są odrobinę grubsze ale rozumiem, że w 72 nie jest łatwo malować takie miniaturowe wzorki Po za tym modelik przyjemny dla oka. Od siebie dodałbym malutką pustynną podstaweczkę z jakimiś kamieniami i zielonym krzaczkiem. Można też odrobiną bardziej go zakurzyć jakimś wyrazistym odcieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Bardzo fajny model. Wszystkie Matildy mi się podobają, bo rozwalały mnie doszczętnie w grze i taki "szacunek" mi pozostał. Jedyne do czego się przyczepię, to brudny dół i sterylna góra. Ja bym trochę przybrudził górne partie czołgu. Czy w tym modelu gąsienice mają zęby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Bardzo ładny model. Też u mnie czeka na swoją kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Bardzo lubię popatrzeć na Twoje modele gdyż dla mnie jest to miła odskocznia od natłoku oklepanej pancerki Modelik przyjemny dla oka, ale jak dla mnie trochę zbyt jednolity, ubarwił bym go trochę podmalowując niektóre detale na inny kolor, tak żeby się bardziej w oczy rzucało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Jeden z modeli,który muszę skleić. Bardzo mi się podoba.Szacunek za skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Garść odpowiedzi: Gąski mają zęby - aczkolwiek nie widać ich. Góra była ''kurzona'' - nie widać - bo piasek na piasku.Chyba że, użyję jakiegoś szarego. Sterylność góry a brud dołu - na fotkach [całe dwie znalazłem w Militariach nn]wyglądają podobnie - dół brudny -góra wmiarę czysta. Ciekawostka - jedna z Maltańskich Matyld[były chyba całe dwie ma chyba Krzyż Malatański wymalowany na zadku...Niestety nie moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi