plastikk Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Przeglądając neta trafiłem na takiego hmm...cudaka: Kanadyjski M3 Lee z mocą dodatkowych skrzyń itp... Mając na podorędziu staruszka z Hasy: Uznałem że,jak coś skopię to nie będzie żal czołgutka.Samo dorobienie skrzyń nie jest mocno skomplikowane - czyli powinienem dać radę. Puki co drobne prace szpachlowo,klejowe: . Usunięte to i owo. Błotniki do cięcia-z przodu... Szpar co nie miara.Spasowanie jak na lata 70/80?? nawet,nawet. Testuję też taka szpachlę do...drewna: Na razie daje radę - ładnie wchodzi w szparki i zmywam wodą - heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Hejka. Nareszcie mój Grancik nie będzie osamotniony. Jednak na zdjęciu oryginału masz błotniki z przodu przycięte, a ty dałeś takie, które powinny mieć boczki przysłaniające część koła napędowego i górny bieg gąsienicy (jak ja mam w Grancie). Zresztą nie bardzo one i tak pasują do tego co pokazałęś na rycinie jako kanadyjski. Przemyśl to jeszcze zanim będzie za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Tak,tak - błotniki dotnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 widzę że szykuje się szybki projekcik przynajmniej pod względem budowy pojazdu;) zasiadam i obserwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 O,kolejny m3.Chętnie pooglądam to cudeńko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Aleś se wybrał model bazowy.... Lepiej już chyba z drewna go strugać. Dlaczego nie lepszy i tańszy Mirage????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Aleś se wybrał model bazowy.... Lepiej już chyba z drewna go strugać. Dlaczego nie lepszy i tańszy Mirage?????.Akurat ''TEN'' był duużo tańszy.Owszem Mirage lepsiejszy/bardziej ''wypasiony''. Generalne ma być wprawka w samodzielnym dłubaniu-jak popsuję - będzie mała ''szkoda''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Wystrugałem przednie błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 W takim razie tylne też do amputacji. Tylko teraz to się już trochę pogubiłem na czym się wzorujesz - na zdjęciach czy rycinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 W takim razie tylne też do amputacji. Tylko teraz to się już trochę pogubiłem na czym się wzorujesz - na zdjęciach czy rycinie? Na fotkach,na fotkach...wiem -tył już też odcięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Pierwsze ko...zasobniki za płoty: Obrobiłem też wizjer na wieży - co widać na fotce wyżej... Paluchy tak upaciane CA że...ale dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 A pokrowiec na jarzmie działa 75mm też planujesz? Mógłbys większe zbliżenia dawać - prawie nic nie widać z tej twojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Wolę wieżę z granta . Ta z lee to taki potworek. Szparę masz na lewo od działa (1wsze zdjęcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 A pokrowiec na jarzmie działa 75mm też planujesz? Mógłbys większe zbliżenia dawać - prawie nic nie widać z tej twojej pracy Jak dam zbliżenia to...samemu odechce mi się ciągnąc ten model a innym zaglądać do warsztatu... Szmaty na jarzmie nie będzie. Szpara przy osłonie zalana CA - nie ma jej tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Chyba źle to opisałem. W miejscu gdzie lufa wchodzi do jarzma "afrykańskie" egzemplarze miały często montowane takie brezentowe (czy inny materiał ale tego niestety nie wiem) osłony zabezpieczające mechanizm przez wszędobylskim piaskiem. Takie coś jest np. w ofercie Black Doga dla M3 Granta. Ja w swoim nie robiłem ... bo mi się nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Chyba źle to opisałem. W miejscu gdzie lufa wchodzi do jarzma "afrykańskie" egzemplarze miały często montowane takie brezentowe (czy inny materiał ale tego niestety nie wiem) osłony zabezpieczające mechanizm przez wszędobylskim piaskiem. Takie coś jest np. w ofercie Black Doga dla M3 Granta. Ja w swoim nie robiłem ... bo mi się nie chciało Z tego co wywnioskowałem z fotek i podpowiedzi innych na ''FB'' TEN Lee do Afryki nie dotarł.Fotek TEGO Lee mam całe trzy, z czego dwie tego samego pojazdu i wszystkie wyglądają na jakieś próbne jazdy w terenie.Tak jakby Kanadyjczycy testowali taka konfiguracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Faktycznie jak trochę poprzeglądać, to ciężko znaleźć jakąs wzmiankę o Kanadyjczykach używających Lee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Robótki przy wieży:zasobnik i wyrzutniki granatów dymnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Efekt po południowo-wieczornego dłubania: Zasobniki na drugiej stronie Przymiarki dodatkowego zbiornika paliwa- od T-34 za mały od Crusadera Hasegawy: idealny. Pasował by też zbiornik od Matildy Italeri w 1/72...ma ktoś do odstapienia?? Teraz dodawanie zamknięć,zawiasów,mocowań i dłubanie zasobników na tylnej części ''Lee'' I na koniec ''wędrowny warsztat'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Robimy,robimy ino więcej ''na zlecenie'' I z czasem krucho... Dodatkowy zbiornik paliwa[ex Crusader],zasobniki z tyłu plus duperleki - włazy wizjery itp. Praca zlecona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Zawsze podziwiam każdego dorabiającego detale w 1/72. A ten drugi czemu bez warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi