JETO Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 (edytowane) Nazwa: Messerschmitt Bf109 G-10 Skala: 1:72 Zestaw: Revell Malowanie: Kamuflaż wysokościowy, RLM76 (H145) na wszystkich powierzchniach. Zapraszam do galerii. Edytowane 10 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Bardzo fajnie wyglądają delikatne okopcenia. Wnęki podwozia to też H145? Wydają się ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JETO Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Bardzo fajnie wyglądają delikatne okopcenia.Wnęki podwozia to też H145? Wydają się ciemniejsze. Tak to też H145. Troszkę je czarną pastelom przybrudziłem by wrażenie cienia było głębsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 ładnie, czysto złożony model, ale H145 (rozumiem: Humbrol?) to nie jest dobra opcja dla RLM76... albo zdjęcia takie ciemne albo po prostu za cimny kolor. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Jako nadworny krytykant modeli Jeto dorzucę i tu parę zdań. O braku washa nie będę się rozpisywał, choć na takich jednolitych modelach to szczególnie widoczne. Zresztą pal licho linie podziałowe, ale stery/lotki wypadałoby jakoś podkreślić, jeśli nie washem to choć ołówkiem. Dobór koloru znowu trochę przypadkowy. Powinieneś nad tym tematem troszkę więcej posiedzieć i pomyśleć, czy nie zainwestować choć w kilka podstawowych "autentyków" Model Mastera czy Gunze. Albo przynajmniej w jakiś porządny wzornik kolorów, aby mieć punkt odniesienia. Poza tym model poprawny, choć do paru drobiazgów można by się czepnąć (np antena radionamiernika powinna być srebrna, brak swastyki). Jednolite malowanie jest dość proste technologiczne, nie wymaga wiele maskowania, ale Messer wygląda dość oryginalnie. Oznaczenia fikcyjne czy się wzorowałeś na jakiejś konkretnej maszynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JETO Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Oznaczenia fikcyjne czy się wzorowałeś na jakiejś konkretnej maszynie? Maszyna na, której się wzorowałem nosiła numer boczny 43. Ale jak wiecie nie czepiam się zbytnio szczegółów merytorycznych więc umieściłem numer z własnych zbiorów, który odpowiadał kształtowi i barwie oryginału. Wiem że zaraz Banny powie, że lepiej mieć historyczny model w kolekcji, ale dla mnie to nie ma zbytniego znaczenia. Wiem że model nie jest zbyt ambitny ale malowanie jest dość rzadko spotykane. Nie miałem pojęcia o jego istnieniu aż 2 tygodnie temu przypadkiem natknąłem się na nie w necie. Gdy je zobaczyłem od razu zapragnąłem je mieć i stąd ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi