Michał96 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Witam, no i kolejny model gotowy, jest to przypadkowy zestaw, który trafił w moje ręce zamiast działa samobieżnego Jagdpanzer IV-błąd wysyłkowy mojehobby Mimo to i tak jestem zadowolony z tego modelu. Malowanie tradycyjnie pactrami aeorgrafem(raz jeszcze dziękuję Piotrze, działa wspaniale, był to jego pierwszy test ). Brudzenie to pigmenty Vallejo, washe olejne oraz trzy rodzaje filtrów. Wykonałem również malutką podstawkę, żeby nie stał samotnie. Dodałem też figurkę niemieckiego czołgisty od Mini Artu. Galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Model i podstawka podobają mi się . Jedna uwaga do tankisty , w tym białym wdzianku jakoś tak mi nie pasuje do całości. Zieleń jest troszkę za soczysta jak na zimę . Dodaj może jakieś resztki śniegu,to by wyjaśniło dlaczego ma białe wdzianko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Dokłądnie tako samo zdanie jak Marcin. Udana praca, ale tankista nie z tej pory roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Dzięki, ale co do tankisty to się chyba nie zgodzę, wiele razy czytałem że pod koniec wojny Niemcy nie dysponowali już odpowiednią ilością mundurów letnich, zimowych itp. Dlatego scenka przedstawia koniec marca 1945 i jednostka pancerna nie otrzymała jeszcze mundurów letnich, dlatego właśnie jest on w białym mundurze. Mam nadzieję, że z każdą pracą widoczne są postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Wszystko się zgadza ... ale one były dwustronne ( czyli po drugiej stronie powinien być plamiak lub feldgrau ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Bardzo ładny model . Możesz powiedzieć z czego jest trawa? Wygląda bardzo ładnie. A wojak się na lewo ubrał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Dzięki Grzesiek, haha no dosłownie na lewo Zwracam honor, masz rację Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Wyszło nieźle Michał. Mundur figurki mogłeś rzeczywiście zrobić na szarą stronę.Teraz jest za duży kontrast z tą bielą. Robiąc następnym razem plamy i zacieki oleju lub paliwa dawaj mniej farby a więcej medium.I najlepiej żeby wyglądały na tłuste dodać krople lakieru połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Faktycznie mundur aż za bardzo się wyróżnia... ale reszta jest świetna Czekam na następny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Bardzo mi się podoba. Fajnie że zacząłeś zwracać uwagę na szczegóły i zaprzestałeś nadmiernego brudzenia. Tłumik zrobiony super. Na minus to te plamy z oleju. Widać ogromny postęp w Twoich pracach. Zajrzyj do Twoich najstarszych galerii to sam zobaczysz. Byle tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Dzięki, miło mi to słyszeć Figurant i plamy oleju idą do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi