wojtas Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Po dosc dlugim czasie od skonczenia modelu prezentuje galerie.Maly rys historyczny. Na mocy rozkazu wodza z dn 5.08.1943 rozpoczeto prace nad dzialem samobieznym przeznaczonym do zwalczania silnie umocnionych punktow oporu. Nie byla to pierwsza konstrukcja tego typu,bowiem wczesniej wiosna 1942 roku,prowadzono prace nad dzialem szturmowym typu Bar uzbrojonym w haubice kal.305mm jednak projekt pozostal na papierze. Ponownie do koncepcji dziala szturmowego powrocono wlasnie za ponagleniem wodza latem 1943.Poczatkowo planowano uzbrojenie dziala w standardowa haubice kal.210mm,jednak ostatecznie uzbrojeniem nowego typu dziala zostal rakietowy miotacz bomb glebinowych kal.380mm. Militaria 188 Od siebie dodam ze wyprodukowano w zasadzie przerobiono ze starych Tigerow 18-20 szt. Sam prototyp bral udzial w tlumieniu Powstania Warszawskiego. Model wzbogacony wnetrzem AFV,zimmeritem home made,lufa km i lina RB,gesiami Friul i pociskami juz nie wiem skad. Zapraszam do ogladania i prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Oj luźne gąski tzn.lewa nie wskoczyla na zęby.Model wykończony ładnie starannie z nieco jak dla mnie czystym wnętrzem ale... zimmerit wygląda dobrze(twój wyrób?),no i to co tygrysy lubią najbardziej kamo powiedz jak robiłeś te plamko-kreski na łatach mam to samo na esdeku ale boję podjąć się tego wyzwania.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Bardzo ładny i ciekawy model. Że swojej strony dodam że można by okopcić okolice wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Hej.Z tymi gesmi pomimo ze to ciezkie Friule ciezko dojsc do ladu. Albo nie siedza w zebach albo konstrukcja podwozia AFV podnosi kola-ciezko w to uwierzyc ale tak jest.Troche nie halo jest kleic Friule do kol? A wnetrze jest dosc brudne,bazowym kolorem jest bialy. Zimm dziobalem sam a malowanie typu ambush jest straszne dopoki sam nie sprobujesz. Faktycznie wydechami sie nie zajelem wcale. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Fajnie Ci wyszedł ten szturm ,plamki pewnie z pędzla ? a i te przestrzeliny na osłonach wydechów do mnie nie przemawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Podoba mi się . Fajnie wygląda wnętrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Picuś-glancuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Niezła maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Bardzo ładna praca Wojtas. Zimmerit wyszedł jak fabryczny. Jakim kolorkiem podstawowym malowałeś gąski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Dziekuje za pozytywny odbior. pankot 13 z gesiami walczylem z piekielna mieszanka tj.ocet i domestos ale cos mi nie wyszlo.Dlatego pomalowalem calosc na ciemny szary,polozylem kilka warstw drudzidel AK i na koniec pigmenty MIGa.A ze to friule po wszystkim poprzecieralem krawedzie pilnikem. Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Bardzo dobrze wykonany model. Sam go b. dawno temu popełniłem (też z kompletnym wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi