GIUSEPPE Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Witam. Tym razem na warsztacie A-4 F z Italeri w 1:48. Model będzie w malowaniu agresora z TOP GUN (kalki Fightertown). Skyhawk będzie na podstawce (w locie). Trochę już pogrzebałem. Rurka Pitota o której zapomniało Italeri Dorobiony AN/APX-95 TACTS POD Trochę popracowałem przy hełmie HGU-33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Waloryzowanie pilota imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Nareszcie coś robisz Waloryzowanie pilota imponujące. E tam pilot, ale ta jego trąba to klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Mała aktualizacja. A-4 dostał skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Normalnie mnie rozczarowałeś. A kokpitu czemu nie pokazałeś? Tam są tylko kalki, czy może coś bardziej w 3D? Fotelem się też nie pochwaliłeś. Nie ładnie pozbawiać nas takich smakowitych szczególików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Kokpit jest prosto z pudełka, w środku są kalki. Podłubałem przy owiewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Witam. Pomalowany pylon i APX. I na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Bardzo ładnie Zegramistrzowka robota przy HUD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Pomalowany kokpit i owiewka. Prawie gotowy lotnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 AWIATOR Jeśli jutro czas pozwoli zrobię więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2012 Witam. Więcej zdjęć lotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Dopasowanie wiatrochronu i owiewki jest paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Te ostatnie czynności miały na celu dopasowanie kabiny do kadłuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam. Te ostatnie czynności miały na celu dopasowanie kabiny do kadłuba ? Tak dokładnie o to chodziło. Model gotowy do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystiankr Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 jaki masz patent na podstawke i mocowanie modelu na niej ? robie skyhawka tyle ze w 1 :32 i tez wymyslilem sobie ze zrobie go w locie ,ale jakos nie mam pomyslu jak to rozegrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 jaki masz patent na podstawke i mocowanie modelu na niej ? Podstawkę mam najprostszą jaka może być (co widać na zdjęciach poniżej). Kamuflaż pomalowany, teraz muszę uzupełnić ubytki powstałe w czasie usuwania maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam. Uzupełniłem ubytki farby, psiknąłem bezbarwnym połyskiem, położyłem kalki i zabrałem się za brudzenie. Kalki z "Fightertown Decals" kładą się praktycznie same. Dodatkowo użyłem preparatów firmy "Gunze". Z tymi płynami kalki stają się bardzo delikatne, trzeba bardzo uważać żeby w tym czasie ich nie uszkodzić (sam spierniczyłem dwie gwiazdy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Świetna robota! Jak tak patrze na Twojego Skyhawk'a to aż się wstydzę pokazać swojego Tomcata... A że jestem już praktycznie na finiszu to trzeba będzie zrobić galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Świetny jest, pomalowany i wycieniowany tak jak lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Koniec brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Fajnie wygląda W ogóle świetny warsztat, szczególnie waloryzacje. Dlaczego owiewka ma inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie mam bladego pojęcia dlaczego owiewka jest w innym kolorze może była przełożona z innej maszyny? Jako że model jest na ukończeniu jest to ostatni post w warsztacie. Następny będzie już w galerii, na którą już teraz zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Klasa !! A pilot z trąbą zabija ! Piękny skyhawk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi