Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tym razem na warsztacie A-4 F z Italeri w 1:48. Model będzie w malowaniu agresora z TOP GUN (kalki Fightertown). Skyhawk będzie na podstawce (w locie).

Trochę już pogrzebałem.

p3150259.jpg

p5190463.jpg

p5190465.jpg

p5190466.jpg

Rurka Pitota o której zapomniało Italeri

p5190472.jpg

Dorobiony AN/APX-95 TACTS POD

p5200491.jpg

Trochę popracowałem przy hełmie HGU-33

p5200490.jpg

p5200487.jpg

p5200485.jpg

Napisano

Normalnie mnie rozczarowałeś. A kokpitu czemu nie pokazałeś? Tam są tylko kalki, czy może coś bardziej w 3D? Fotelem się też nie pochwaliłeś. Nie ładnie pozbawiać nas takich smakowitych szczególików.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam.

Te ostatnie czynności miały na celu dopasowanie kabiny do kadłuba ?

Tak dokładnie o to chodziło.

Model gotowy do malowania.

p7210608.jpg

p7210609.jpg

Napisano

jaki masz patent na podstawke i mocowanie modelu na niej ?

robie skyhawka tyle ze w 1 :32 i tez wymyslilem sobie ze zrobie go w locie ,ale jakos nie mam pomyslu jak to rozegrac

Napisano
jaki masz patent na podstawke i mocowanie modelu na niej ?

Podstawkę mam najprostszą jaka może być (co widać na zdjęciach poniżej).

Kamuflaż pomalowany, teraz muszę uzupełnić ubytki powstałe w czasie usuwania maskowania.

p7290436.jpg

p7290432.jpg

p7290430.jpg

p7290433.jpg

p7290434.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Witam.

Uzupełniłem ubytki farby, psiknąłem bezbarwnym połyskiem, położyłem kalki i zabrałem się za brudzenie.

Kalki z "Fightertown Decals" kładą się praktycznie same. Dodatkowo użyłem preparatów firmy "Gunze". Z tymi płynami kalki stają się bardzo delikatne, trzeba bardzo uważać żeby w tym czasie ich nie uszkodzić (sam spierniczyłem dwie gwiazdy).

p8150308.jpg

p8150309.jpg

p8150311.jpg

p8150312.jpg

Napisano

Świetna robota! Jak tak patrze na Twojego Skyhawk'a to aż się wstydzę pokazać swojego Tomcata... A że jestem już praktycznie na finiszu to trzeba będzie zrobić galerię

Napisano

Nie mam bladego pojęcia dlaczego owiewka jest w innym kolorze może była przełożona z innej maszyny?

Jako że model jest na ukończeniu jest to ostatni post w warsztacie. Następny będzie już w galerii, na którą już teraz zapraszam.

p8240369.jpg

p8240367.jpg

p8240368.jpg