Adams M1A1 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym przedstawić moją pierwszą galerię. Pojazd to zestaw Zwezdy 1:35,lufa RB, blaszki Eduarda,wyrzutnie CMK,zestaw Verlindena + inwencja własna (wnętrze). Malowany pędzlem. Farba Model Master sand,pigmenty Valleo (desert sand) suche pastele. Proszę o opinie. Bądźcie łaskawi. Edytowane 27 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Jak oceniać tylko po jednym zdjęciu? Daj ich trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 A z jakiej armii ten czołg. Bo mogę się tylko domyślac, że to coś arabskiego. Ale dokłądnie skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Część przedniego pancerza z peryskopem kierowcy się nie otwiera ,jest wspawana . Błąd choć łatwy do naprawienia ,to trochę się namęczysz przy poprawianiu malowania na tym fragmencie . Dorobiłeś całe wnętrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 A z jakiej armii ten czołg. Bo mogę się tylko domyślac, że to coś arabskiego. Ale dokłądnie skąd? Oczywiście jest to czołg z armii irackiej, z Pustynnej Burzy (1991) Część przedniego pancerza z peryskopem kierowcy się nie otwiera ,jest wspawana .Błąd choć łatwy do naprawienia Wiem o tym doskonale, ale chciałem pokazać, że udało mi się wykonać kompletny przedział kierowcy. Wnętrze wieży też wykonałem od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Model bardzo ładny. Ale merytorycznie, z tego co się orientuję, to nie masz wersji, którą używali irakijczycy. Podstawową różnicą, która jest widoczna na pierwszy rzut oka, to zupełnie inny rodzaj lapy podczerwieni do noktowizora. Wersje arabskie miały montowany na zewnątrz wierzy po lewej stronie włazu dowódcy, przypominający kształtem walec reflektor podczerwieni. Jest to w zestawie Tamiya. W Zviezda chyba go nie ma. Twój model jest bardziej współczesnym wozem, np. otrzymanym w ramach donacji z Węgier. To tyle ode mnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Model bardzo ładny.Ale merytorycznie, z tego co się orientuję, to nie masz wersji, którą używali irakijczycy. Podstawową różnicą, która jest widoczna na pierwszy rzut oka, to zupełnie inny rodzaj lapy podczerwieni do noktowizora. Wersje arabskie miały montowany na zewnątrz wierzy po lewej stronie włazu dowódcy, przypominający kształtem walec reflektor podczerwieni. Armia iracka posiadała około 1000 T72 i były one kupowane w Związku Radzeckim, Polsce, Czechosłowacji oraz montowane na miejscu pod nazwą "Lew Babilonu". Część z nich faktycznie była zmodernizowana do standardu o którym piszesz .Z tego co wiem to tak zmodernizowane pojazdy były głównie na wyposażeniu dywizji Gwardii Republikańskiej, 3 dywizja do nich nie należała m. in. posiadała na stanie czołgi T62.Z resztą były wprowadzane mdyfikacje i przeróbki jak np. część miała usunięte zestawy do przekraczania przeszkód wodnych - ta tuba na wieży z lewej strony. Poniżej wklejam linka: http://www.weaponsofwwii.com/forum/viewtopic.php?t=2331 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Wyszedł ci calkiem fajnie, ale nie mogę zrozumieć po co ta szmata na bocznym pancerzu. I jeszcze jedna rzecz. Co prawda zdjęcia są kiepskiej jakości, ale skoro go tak złachałeś to dlaczego lufa przy zamku jest pomarańczowa. Skoro go używali i strzelali z niego to powinna być okopcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Wyszedł ci calkiem fajnie, ale nie mogę zrozumieć po co ta szmata na bocznym pancerzu. I jeszcze jedna rzecz. Co prawda zdjęcia są kiepskiej jakości, ale skoro go tak złachałeś to dlaczego lufa przy zamku jest pomarańczowa. Skoro go używali i strzelali z niego to powinna być okopcona. Już wyjaśniam ta szmata podobnie jak te potwierane schowki i te puszki do wkm-u są zrobione celowo bo czołg będzie staniwił jeden z elementów dioramy.Jako że w życiu miałem do czynienia tylko z bronią strzelecką zasięgnąłem opini fachowca ( d-ca plutonu PT 91) który wyjaśnił mi że podczas strzelania z działa wnętrze wieży jest silnie zadymione (biały dym) ale nie ma okopceń i sadzy na zamku i innych częściach działa.Cieszę się że się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi