MartiniOCP Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Czas na toyotkę. Modyfikacje znacie z warsztatu więc szybko tylko podsumuję: sporo dodałem w silniku, trochę mniej we wnętrzu, bardzo mało w zawieszeniu. Aha, dodałem belkę z hakiem, żeby było gdzie podpiąć przyczepę. Brudzenie wyszło "tak o", ale w tłumie ujdzie. Chciałem mieć jeden taki model pośród tych czystych, tym bardziej, że stanowi tandem z lawetą, również mocno używaną. Największy babol ,bez wątpienia, to różnica kolorów na tylnym błotniku z prawej strony. Cóż, historia również udokumentowana w warsztacie. Sam model polecam każdemu kto ma ochotę na wysokiej jakości 4x4. Świetne wykonanie, działające zawieszenie, spasowanie, itp. Maska trochę denerwuje bo jest oryginalnie przeźroczysta i ma ukazywać (baaardzo mocno) uproszczony motor. Jak wiecie u mnie jest otwarta na stałe. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Absolutnie klasa stary!!! Super ci wyszedł szczególnie silnik ale cała reszta (np brudzenie) też ekstra się prezentuje. A jeśli chodzi o blotnik to moim zdaniem dodaje tylko nutke realizmu i ciekawej historii - po prostu był bity haha Czekam na Twój kolejny projekt - co to będzie, jeśli mogę spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Świetna laweta, śledziłem warsztat od początku do końca. Gratuluje wspaniałego efektu! Toyota również bardzo dobrze wykonana, zgadzam się z kolega powyżej, że ten błotnik dodaje tylko smaczku Mam tylko jedno pytanie, czy w okół szyberdachu nie powinno być żadnej uszczelki? Czy obramowanie jego nie powinno być pomalowane? Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje dwóch świetnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Dzięki za komentarze Czekam na Twój kolejny projekt - co to będzie, jeśli mogę spytać? Kontynuuję napoczęte jakiś czas temu lambo countach. Póki co, jestem na etapie pasowania karoserii i wybierania kolorów -dam więcej w warsztacie już niedługo. Mam tylko jedno pytanie, czy w okół szyberdachu nie powinno być żadnej uszczelki? Czy obramowanie jego nie powinno być pomalowane? Masz rację - szyber powinien mieć albo ramkę, albo w ogóle, powinien być ciemny - przeźroczysty (jest czarny clear?). W sumie nie sprawdziłem tego szczegółu, ale bardzo łatwo zamaskować to miejsce i na pewno poprawię ten element przy nadarzającej się okazji. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 ciemny - przeźroczysty (jest czarny clear?) Najlepszy bedzie chyba X-19 smoke (tamiya) a jak wolisz lakiery to chyba alclad tez robi cos podobnego. P.S. Ponownie wybrales fajny temat na kolejny model Czekam na warsztat - moze mnie zmotywuje do zaczecia jednego z moich 3 countachow 1:12 Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Toyota bardzo dobrze prezentowała się już w warsztacie, a w galerii jest idealna, brudzenie jej wyszło na dobre w końcu to terenówka musi być brudna Dobrze, że maska jest na stale otarta widać pięknie zrobiony silnik i ładnie ubrudzony. Tylko czekać na kolejny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Witam Kolego Martini powiem szczerze, że czekałem na galerię tego modelu, bo jest on swego rodzaju nową jakością modeli samochodów cywilnych. Co prawda pojawiały się już modele zużytych ciężarówek, ale modele brudnych ulicznych osobówek to nadal prawdziwa rzadkość. Pokazałeś, że można taki model ciekawie wykonać i zaprezentować. To czy cywil ma być czysty czy niekoniecznie jest kwestią gustu. Pewnym jednak jest to, że zobaczyć taki model "użytkowanego" samochodu to nie lada gratka. Model wykonany jest całkiem fajnie i schludnie. Bardzo podoba mi się kolor, który wybrałeś i ogólna wykończeniówka. Mniej natomiast podoba mi się spasowanie przednich reflektorów (chodzi chyba o ich ramkę). Ogólnie model na szkolne 5 z malutkim minusem. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Hak nie jest zakończony kulką, więc nie odłączaj od niego lawety. Nie zapomnij też o pasach do mocowania Alfy. Te zawiasy pod maską wyglądają rewelacyjnie. Twoje modele są coraz lepsze i ciekawsze, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 Witam Mniej natomiast podoba mi się spasowanie przednich reflektorów (chodzi chyba o ich ramkę). Ogólnie model na szkolne 5 z malutkim minusem. Kornik Reflektory rzeczywiście odstają - chyba najbardziej od strony kierowcy. Wydaje mi się, że to moja wina bo chcąc obniżyć pas przedni (żeby maska lepiej się domykała) mogłem krzywo zeszlifować podstawę atrapy chłodnicy. Poza tym, miałem podkleić ją z tyłu taśmą, żeby zniwelować prześwity i nie zrobiłem tego. Trzeba się ciągle pilnować i Countach od fujimi na pewno da mi w palnik pod tym kątem:D Hak nie jest zakończony kulką, więc nie odłączaj od niego lawety. Nie zapomnij też o pasach do mocowania Alfy. Te zawiasy pod maską wyglądają rewelacyjnie. Twoje modele są coraz lepsze i ciekawsze, super. Z hakiem racja, jest ostro zakończony, żeby pasował do otworu wywierconego w dyszlu lawety. Nie ma obaw, tylko LC ma kwalifikację, żeby ciągać żelastwo, więc to będzie taka para aż po grób:D Fajnie, że podobają Ci się zawiasy. Chyba był to lepszy wybór niż pozostawienie tych tandetnych - ruchomych. Jakbym się mocniej postarał na etapie pasowania to mogłyby wyglądać dobrze i działać, ale... Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Szkoda z tym błotnikiem, ale brudzenie nadrabia aż nad to . Detale przy silniku robią swoje, rewelacja po prostu. Zdejmij te ferrari bo i je ubrudzisz jeszcze!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Wszystko już raczej zostało powiedziane, to ja tam nic mądrego nie napiszę Powiem tyle, jest super świetnie, jedyne co minie nie pasuje to te przednie reflektory, są jakieś takie... takie... bardzo odstające od reszty, trochę białe i ogólnie czegoś im brakuje ale i tak samochód świetny Kiedy będą zdjęcia całego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Znowu trochę mniej czasu miałem a ty już 2 galerie zrobiłeś nieładnie. Co tu pisać, model piękny. Ciekawe brudzenie, chociaż komorę silnika mógłbyś trochę bardziej ufaflunić. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 ... jedyne co minie nie pasuje to te przednie reflektory, są jakieś takie... takie... bardzo odstające od reszty...Kiedy będą zdjęcia całego zestawu No właśnie. Oprócz kiepskiego spasowania dochodzi nienajlepsze wykonanie. Patrząc na te światła też mam wrażenie, że trzeba popracować nad techniką "urealniania" kloszy, szkieł i innych. Wychodzi na to, że pryśnięcie sreberkiem to za mało. Co do zdjęć zestawu to są te co zapodałem wyżej;/ Trochę lipne - niedługo będzie więcej czasu, może wyciągnę coś w plener - w końcu. Póki co wszystko zachomikowane w pudełkach. Ostatnio również po butach:D Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 No i wyszedł bardzo fajnie. Jest chyba nawet ciekawszy niż gdyby był na błysk bez tej wpadki na błotniku. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Możesz użyć folii do przyciemniania szyb samochodowych do szyber-dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 strasznie fajnie gratuluję pomysłu i wykonania, jako początkujący mnie nawet reflektory nie przeszkadzają ;-) powodzenia przy następnym :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi