MrDyzio Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 Pewnego dnia stwierdziłem, że potrzebuję projektu bez zbędnego stresu. Tamiya składa się jak klocki Lego więc nadawała się idealnie do tego celu. Sherman malowany akrylami Tamiya, weathering robiony pigmentami olejami artystycznymi. Nieco problemu przysporzyły kalkomanie, które nie chciały przywierać do powierzchni i się darły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Witam. O shermanach z punktu merytoryki wiem niewiele. Bardzo mi się ostatnio spodobały i jestem w fazie oglądania maratonów filmów dokumentalnych z ich udziałem. Więc co do modelu tylko warsztatowo. I tu dziwne uczucie. Model wygląda jak złożony z dwóch różnych. Dół styrany i po przejściach( zresztą pasujący do podstawki) i wieża jak po woskowaniu na myjni. Oddzielnie obydwie części podobają mi się bardzo. Jednak jako całość nie współgrają. Może byś "dotarł" tą wieżę do reszty? Ale to moje subiektywne zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Niestety zawiniło tu oświetlenie przy robieniu zdjęć - sztuczne światło nocną porą. Cały Sherman jest matowy, a wieża jest brudzona (choć mniej niż kadłub). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Takie miałem nieśmiałe przypuszczenia . Więc wszystko gra . Wrzuć parę fotek przy dziennym świetle bo model super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Bardzo ładny model i pidstawka. Odczucia co do budzenia miałem dokładnie takie same jak Robert, ale skoro już to wyjaśniłeś to muszę ci wierzyć że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Dzięki koledzy. Jak czas pozwoli to postaram się pstryknąć dodatkową fotkę lub dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Bardzo fajny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 mi też się podoba, różnica między wieżą a kadłubem rzuca sięw oczy na tych fotkach ale ogólnego efektu to nie psuje. warto czasem gwiazdy przybrudzić albo jakiś odprysk dać na nich to wtedy tak nie rzucają się w oczy. całośc bardzo na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 Dzięki Andrzeju Udało mi się strzelić na szybko z ręki dwie fotki (między pieluchami i karmieniem) żeby nie było... Wieża jest brudzona i zmatowiona. I jeszcze jedna fotka z poprzedniej sesji, która mi umknęła wcześniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Witam Podoba mi się, choć chyba nie aż tak bardzo jak polski poprzednik. Jest ładnie wymalowany, ślady eksploatacji również całkiem do rzeczy. Trochę mniej podoba mi się podstawka, na której te kamulce robią trochę chaosu i odwracają uwagę od czołgu. Tym nie mniej całość wygląda całkiem do rzeczy Gratuluję wyróżnienia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 No cóż... Polski Sherman to polski czołg więc musi zawsze wyjść lepiej Dzięki Korniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Gratki. Kazdy Sherman fajny-jeszcze lepszy w kamo.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Dzięki wojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Kurde ale się ostatnio wysyp shermanów zrobił Praca prima sort no i gratulacje za wyróżnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 A dziękuję bardzo Jakoś tak ostatnio udało mi się przełamać Shermanofobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Widząc taki model można olać merytorykę. Super wykonanie. Powiem szczerze, że te pierwsze zdjęcia ze świecącą się wieżą bardzo mi się podobały. Gdybyś nie wyjaśnił, że to wina światła to mogłeś się bronić, że właśnie padało i jest mokry . Ja bym kupił taką wersję. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Dzięki Krzyśku Pierwsze zdjęcia były częścią całej sesji, ale zaraz padły zarzuty o błyszczącą wieżę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi