mały15 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Witam wszystkich na warsztat trafił tytułowy Panzerbeobachtungswagen IV J. Mam nadzieję , że dzięki waszej pomocy uda się mi zbudować w miarę poprawny model.Posiłkować będę się zestawami VOYAGERMODEL. Na początek złożona wanna pojazdu i załorzone błotniki, przepraszam za zdjęcia robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Witam. Ciekawe jak ci wyjdzie? Math też go robił -warto zerknąć do jego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Ile dałeś za zestaw Voyagera i gdzie go nabywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mały15 Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Za te dwa zestawy dałem 150zł a kupowane były w jadarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Nie tak najgorzej z ceną. Lutowałeś błotniki, czy raczej całość na ca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mały15 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Mała aktualizacja , sklejona tylna płyta i załorzone tylne błotniki. Do przyklejenia pozostały jeszcze rury wydechowe. A co do błotników to są klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Bardzo elegancka robota. Jak oceniasz trwałość blaszek? Są łamliwe, czy raczej bardziej pod eduarda - elastyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mały15 Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 Kolejny mały postęp zaczełem kleić wieżę , dorobiłem także brakujący spaw na jarzmie działa i przykleiłem część oblaszkowania a wizjery zostaną wklejone po pomalowaniu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 A która to ma być wersja Beobachtungswagena ? Bo ten z Kurlandii np miał zimmerit, za to nie miał osłon bocznych. Ten z Ardenów miał osłony stalowe (ekrany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Ładna robota z blaszkami. Ponawiam pytanie o trwałość i łatwość formowania blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Robota pierwsza klasa ale mam jedną uwagę... te spawy wyglądają strasznie słabo jakieś takie poszarpane i podziurawione. Mam wrażenie że jakby jakiś niemiec walną w nie z młotka to by się posypały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Tez mi trochę te spawy nie leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mały15 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Ładna robota z blaszkami. Ponawiam pytanie o trwałość i łatwość formowania blaszek. Co do blaszek to są bardziej elastyczne, a z eduardem nie miałem jeszcze do czynienia.A co do wersji to będzie wersja z ardenów , a spawy postaram się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mały15 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Witam poszukuje wszelkich zdjęć tego pojazdu i wzorów malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi