DARTH Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Sprężynki ładne i napracujesz się chyba przy tym podwoziu, trochę tego jest o ile pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Kolejny dzień i prace mozolnie posuwaja się mozolnie do przodu,a wiec do rzeczy: wydlubalem osłonę chłodnicy to co zaproponowala Academy było nie do przyjęcia poprawione sprężyny tym razem wykonalem je z miękkiego drucika który pozwala nawet na korektę w czasie późniejszych prac.Na razie tyle do meczu chce zrobić chlodnicę wyszpachlować wnętrze kabiny kierowcy i pasażera,zdjęcia dam jutro.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Dobra nie mogłem sie pwstrzymać oto chlodnica do M997 by me: trub super makro uwidocznił paprochy które gołm okiem nie sa widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Nie zapomnij usunąć "klocka" robiącego we wnętrzu za stolik pod radiem. Nawet przy modelu z pudła warto to zrobić (a jak widać Twój model już kilka przeróbek złapał, więc tym bardziej). Trochę za wysoko zrobiłeś te wypełnienia dolnych partii otworów w grillu. Ogólnie ten akurat zestawowy element nie był taki zły, wystarczyło dodać kratkę z tyłu. Dobrze jest, dajesz dalej. I nie zapominaj o aktualizacjach na forum Humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Spokojna głowa pamiętam o tym klocku to raz co do grillla masz racje z tym wypelnieniem ale niech już tak zostanie,mam natomiast pytanie odnośnie koguta na dachu i tego off-roadowego zderzaka one występują razem jest na to jakaś reguła bo zdjęcia zdają się tego nie potwierdzać,przynajmniej te ktore widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Że tak zapytam - no i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Spokojnie troszke stanąłem nawał spraw osobistych ale w wykend coś podłubię,obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Oj!!! a co z M-113??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Generalnie tak używam tego samego zestawu farb więc zarówno M113 i M997 będą robione równolegle dzisiaj zaczynam podoklejam różne pierdółki,okablowanie,pomysle co jeszcze można poprawić.Warsztaty sa rozciągnięte w czasie ale tutaj bije się w pierś że nowego nie zacznę,dopóki tych nie zakończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Trochę mnie nie było jednak walczę dalej usunałem klocek pod radio dorobilem ze złomu PE nóżki pod stolik w niedługim czasie radio otrzyma wszystkie potrzebne pokrętła i kabelki(swoją drogą jest ich tam trochę)ale przy zamkniętych dzwiach może być tego nie widać(robię więc dla zasady) przedział ambulansu jest owszem brakuje paru elementów ale oryginalnie za bogaty to on też nie jest dodam tam na podsufitkę coś w rodzaju reflektorów cale okablowanie dodalem też zawiasy pod chłodnicą bo te firmowe mnie nie przekonały a tak prezentuje się ogólnie Ogólnie gdzie nie gdzie potrzeba szlifnąć i poszpachlowac ale nie ma tego dużo, teraz Panowie mam pytanie robię kamo natowskie i która zieleń będzie lepsza Humbrol 105 czy 150 i rozumiem że tym samym kolorkiem wnętrze kierowcy,pasażera jak i ambulansu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Zamykasz drzwi przy takim detalowaniu? Trochę szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Wiesz mam taki problem nie za bardzo idzie mi wykonanie tych elementów pod stolikiem na radio tam jest taki dość fikusny kształt no i za chiny ludowe nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 31 Lipca 2012 Autor Share Napisano 31 Lipca 2012 Jedziem dalej zasurfejsowalem większe elementy modelu podkladem Tamiyi w spraju przepraszam za tło ale model był jeszcze mokry: zobaczymy co będzie do poprawki co prawda pdklad Tamiyi jest wysoce tolerancyjny na drobne nie doróbki mam nadzieję że dużo tego nie będzie,jak coś to jutro malowanie najpierw pójdzie biały pod czerwone krzyże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi