Falarek Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Wykonanie świetne ale te kalki od Italeri są koszmarne. Ja bym tego nie kładł na ale już jest "po ptokach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Coś pięknego, pędzlowanie oponowałeś do poziomu ekspert Szkoda że wrzuciłeś na to kalki z tymi kwiatkami, ale to gusta Powodzenia w dalszym chyba już składaniu wszystkiego do kupy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Kurde, lepiej pędzlem pomalowałeś niż ja czasami sprayem. Mega robota! ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 ja tam aby zakryć tę dziurę dam tablice z imieniem i też będzie GIT. a model świetny jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Wiem, że te kalki to chyba nie za dobry pomysł, ale jakby nie patrzeć, dużo się nauczylem przy ich nakładaniu. Kabina zmatowiona lakierem Revella nr 2 po pierwszym etapie brudzenia: Jeszcze kilka zabiegów kosmetycznych i czas powoli wracać do podwozia, no i składać wszystko razem do kupy c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Moim zdaniem bardzo ładne brudzenie, ale nie jest trochę przesadzone? Jeśli byś trochę odjął z kabiny tego brudu to byłby naprawdę realistyczny! Zderzak i błotniki mają prawo być tak pobrudzone. Pozdrawiam i czekam na następne prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Bardzo fajne brudzenie tylko jak by jeszcze uszczelkę na globie pomalować na czarno i by było cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Silnik otrzymał doposażenie i rama nabiera ostatecznego wyglądu. Co do brudzenia to jeszcze będę to wszystko przecierał suchymi pędzlami. Uwaga na fragment instrukcji oznaczony numerem 5. Chodzi głównie o element 90C, który u mnie zawadza o tunel Kluczowy jest również 78C, 79C, 80I, 81I, 82I - aby uzyskać wypoziomowanie kabiny musiałem ten element troszkę obniżyć i przesunąć do przodu. Zderzak narazie jako przymiarka, ale trzyma sie bez kleju więc pewnie nie będę go doklejał. Modelik zaczyna nabierać kształtów c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Szczerze mowiac to myslalem, ze kabine zostawisz czysta, bo lepiej wygladala... Jakkolwiek by na calosc nie patrzec to najbardziej mi sie podoba rama, wyglada bardzo realnie, ale kabina...., hm moim zdaniem powinna pozostac czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Całość robi ogromne wrażenie bo to po prostu kawał świetnej modelarskiej roboty. Przyłączam się jednak do tomka, jeśli chodzi o ostateczny wygląd i przesłanie Twojego modelu. Może przynajmniej jakieś figurki, żeby wytłumaczyć taki stan rzeczy - szef, który właśnie goni kierowce-flejtucha, który tak zapuścił niestary w końcu ciągnik:D. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Eksperymentować można z brudzeniem. Nie jest to łatwy zabieg myśle , że zrobiłbym to gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Model sklejony czysto i schludnie, Rama i jej brudzenie pierwsza klasa. Tylko to brudzenie kabiny według mnie przesadzone, Te volva raczej są w miarę czyste i zadbane. No ale to twój wybór. Ogólnie jestem na tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Tak jak wyżej, rama wygląda genialnie, ale ta kabina już nieee. Widziałbym tu raczej dobrą polerke niż taki "syf" ale teraz to już "po obiedzie" (czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Pora kończyć temat. Model odstawiony na półkę Dziękując za uwagę napiszę może, że jest to wart swojej ceny model, choć tak jak pisałem wcześniej spasowalność części taka sobie, a i z tego co naliczyłem to chyba dwa błędy zawiera instrukcja, także raczej dla wprawionych modelarzy. Ale mimo wszystko polecam!!! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Jak dla mnie jest trochę za brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Brudny bo wrócił z zimowej trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi