Jarekk Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Czas ma małą odskocznie od pancerki. A że "21" jest tuż za w zainteresowaniach zaczynam warsztat eksperymentalny eksperymentalnego samolotu. Chcę potrenować w materiałach i technikach modelarskich, zanim zabiorę się z rodzinę MiG-ów 21. Na początek mały in-box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Oj popatrzę sobie, dawno nie było Twojego lotniczego warsztatu. Temat fajny, migologów masa. Swoją drogą - można się krzywić na Amodel, ale takich rodzynków jak oni to chyba nikt nie robi. Jestem trochę zawiedziony brakiem choćby wstępnej fotki roboczej, ale rozumiem, że to na zaostrzenie apetytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 No Jarku to przysoliłeś tym warsztatem ,ja swój chyba zwinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Jak Cię znam, będzie niezła jazda :-) A model, widzę, wymagać będzie sporo szpachli, szczególnie pozapadane skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie .I to nie z powodu umiejętności Modelarza oczywiście , ale ze względu na nietypową konstrukcję . Ciekawy samolot . Powodzenia - a o materiały dokumentalne pomocne w budowie można spytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 szczególnie pozapadane skrzydła. MiGi z Codora maja w tym samym miejscu zapadnięcia ,czyzby te same formy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 Model nie będzie ekspresowy. Planuję dużo poprawek i testów „materii”. Uczymy się. Jako podstawowy prezentuję pierwszy zestaw wspomagający. Oczywiście jest też nowy stożek i fotel. Dysza silnika już się planuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 - a o materiały dokumentalne pomocne w budowie można spytać ? Nic rewelacyjnego. Kilka ciekawych zdjęć i ogólnie dostepna literatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Małe sprawozdanie z postępu prac. Na początek jednak porównanie z planami. Jak widać na zdjęciach jest całkiem dobrze. Praktycznie trzy elementy do poprawy: - statecznik pionowy - sporo za wąski, - rura silnika za krótka o 2 mm, - płetwa dolna za krótka o 1 mm. Zapadnięć na skrzydłach praktycznie nie było. Potraktowałem je czarnym super glue i widać, że praktycznie wszystko się starło. Obecnie skupiam się na poprawianiu części. Nowa żaluzja wylotowa, nowy ruchomy wlot górny. Stożek i fotel dokupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Bardzo dobre wrażenie robią te nowe części - pozazdrościć umiejętności obróbki metalu Dokumentacja z RVResin? Dobrze rozpoznaję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Tak, to RVResin. Ale trzeba na nią uważać, ma też błądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi