Michał96 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Witam, chciałbym Wam zaprezentować swój najnowszy model, SdKfz.234/2 Puma w skali 1:35. Model znanej wszystkim starej italerki. Dzięki wielkiej uprzejmości Piotra, model został zwaloryzowany blachami Eduarda, raz dzięki jeszcze Pierwszy raz użyłem również do brudzenia chemii AK oraz tradycyjnie pigmentów Vallejo. Model malowany farbami pactry aerografem. Szczerze mówiąc to jestem z niego zadowolony Aha wiem, że puma nie występowała w kamuflażu panzergrau, została wprowadzona do wyposażenia wojsk niemieckich w 1943, a wtedy kamuflaż ten wyszedł już z użycia. Jest to takie jakby SF. Mam nadzieję, że jest lepszy niż mój ostatni model Sdkfz 140/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Nie lubię SF Co do samego malowania i postarzania to wyszło fajnie ,zdjęcia co prawda nie pozwalają do końca ocenić ,raz ,że małe dwa ,że troche prześwietlone trzy tylko z góry i to jeden bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Dekatnie można jeszcze kalki postarzyć, bo oznaczenia prawdopodobnie byłyby naniesione na początku służby. Tak więc skoro farba sie zestarzała to i i one też powinny. Co do SF to mi osobiście jest to generalnie obojętne, a sma model ładnie się prezentuje,ale więcej zdjęć z różnych perspektyw pozwoliłoby się więcej nacieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Dobra, nie ma problemu, wrzucę więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Tak jak Krzysiek napisał... więcej zdjęć. Ale już powiem że genialnie ci wyszła Musze sobie zorganizować jakąś chemię od AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Świetna Puma. A kalki rzeczywiście mogłyby być nieco bardziej styrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Michał, ja powiem tak wykonanie i malowanie bardo się podoba, ale szkoda tylko że nie realne, czytaj taki pojazd nie istniał. Przy następnym zmaluj jakiś autentyczny kamo i będzie super, bo wykonanie Pumki -bajka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Dzięki wszystkim, tak pisałem, że to jest kamo sf i mam świadomość, że takowego nie było. Jutro wrzucę więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Puma w panzergrau coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 No pisałem przecież, że wiem że to SF I się nie zgadza, zrobiłem ten kamuflaż umyślnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Witaj! Jakich specyfików AK używałeś i czy warte są zachodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Użyłem płynów do: -efekt ziemii -efekt kurzu -zacieki do koloru panzergrey -kolor ziemi z pod Kurska 1943 No płyny są bardzo fajne, nadają się praktycznie do wszystkiego, drugą połowe zastosowań możesz wymyśleć sam. Można z nich zrobić filtr, wash, są bardzo fajnie rozcienczone i wystarczą ci na kilkanaście modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Brudzenie wyszło fajnie. Jednak Michał tak ja Ci pisałem ten szary kamuflaż do mnie nie przemawia. Wiem,że to SF ale mam wrażenie,że Puma straciła na swoim agresywnym wyglądzie w tym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Dzięki, wiem wiem, masz rację, narazie mi wystarczy panzergrey, trójbarwny lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi