dziabik Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Witajcie,zacząłem malowanie kolejnej figurki,przedstawiać ona będzie XV-wiecznego żołnierza japońskiego,tzw."lekkonogiego" czyli lekko uzbrojonego piechociarza stanowiącego trzon armii władców feudalnych, daimyō. Figurka niezbyt skomplikowana,ale naprawdę maluje się ją z prawdziwą przyjemnością. Na razie tyle-podkład Humbrol 63,jakby powiedzieli modelarze plastikowi,pewnego rodzaju "preshading" ciemnoszary w zagłębieniach,materiał na biodrach to VMC70830,elementy skórzane VGC72043,czerwony to VGC72010,ciało i twarz podkład mieszanka VMC70845+kropla VGC72010+kropla VGC72043 a na to olejne Naples Yellow Red+Titanium White+Burnt Sienna+Cadmium Red Medium.Oczywiście wszystko do cieniowania i dopracowania w dalszej części prac. Uprzedzam,że raczej nie będzie to typowa relacja krok po kroku,raczej wrzucę coś tutaj w dalszych etapach. Cytuj
dziabik Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Popracowałem trochę,położyłem wstępne kolory na tułów,dodałem trochę ozdób na rękawie i kilka innych rzeczy.Dolną część lancy zrobiłem sam gdyż tamta była lekko zwichrowana. Cytuj
dziabik Napisano 14 Lipca 2012 Autor Napisano 14 Lipca 2012 Skończyłem,zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=113&t=33850 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi