dziabik Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Witajcie,zacząłem malowanie kolejnej figurki,przedstawiać ona będzie XV-wiecznego żołnierza japońskiego,tzw."lekkonogiego" czyli lekko uzbrojonego piechociarza stanowiącego trzon armii władców feudalnych, daimyō. Figurka niezbyt skomplikowana,ale naprawdę maluje się ją z prawdziwą przyjemnością. Na razie tyle-podkład Humbrol 63,jakby powiedzieli modelarze plastikowi,pewnego rodzaju "preshading" ciemnoszary w zagłębieniach,materiał na biodrach to VMC70830,elementy skórzane VGC72043,czerwony to VGC72010,ciało i twarz podkład mieszanka VMC70845+kropla VGC72010+kropla VGC72043 a na to olejne Naples Yellow Red+Titanium White+Burnt Sienna+Cadmium Red Medium.Oczywiście wszystko do cieniowania i dopracowania w dalszej części prac. Uprzedzam,że raczej nie będzie to typowa relacja krok po kroku,raczej wrzucę coś tutaj w dalszych etapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Popracowałem trochę,położyłem wstępne kolory na tułów,dodałem trochę ozdób na rękawie i kilka innych rzeczy.Dolną część lancy zrobiłem sam gdyż tamta była lekko zwichrowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Jak żywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Chylę czoła przed tym dziełem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 Skończyłem,zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=113&t=33850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi