slawekmalysek Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 wywal to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Lipca 2012 Autor Share Napisano 5 Lipca 2012 W sobote mam chwilę wolnego to zrobie ten element z blaszki i oczyszcze burte. A teraz po krotkim spaniu do roboty cza iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Wszystko pieknie, ale chociaz bys mial stac przez tydzien na glowie to z tymi ogniwkami koniecznie trzeba cos zrobic, tak nie moga zostac! Melduje przprowadzenie napraw Teraz powolutku biorę się za drugą burte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Mała aktualizacja, wieża się tworzy a sama instrukcja nie obejmuje jej w całości Brak tych małych uchwytów na scianie wieży, jednakże w wyprasce są odpowiednie elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Ładnie, pojemnik na anteny plastik czy dałeś radę z blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Ładnie, pojemnik na anteny plastik czy dałeś radę z blachą? Pojemnik na anteny? Chodzi Ci o tubę na wycior? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Ładnie, pojemnik na anteny plastik czy dałeś radę z blachą? Pojemnik na anteny? Chodzi Ci o tubę na wycior? No właśnie ja troche zgłupiałem bo wszyscy tu piszecie na wycior a widziałem gdzieś fotke z otwartą tubą i widać było w środku coś jak by pięć anten a podpis był że na zapasowe anteny, i teraz to już nie wiem, linku do fotki nie dam bo nie pamiętam gdzie to widziałem. Byćmoże po prostu fotka była błędnie opisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. to jest zależne od konkretnego pojazdu czy poprostu ten typ tak miał bo widziałem i tak i tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. to jest zależne od konkretnego pojazdu czy poprostu ten typ tak miał bo widziałem i tak i tak? Nie chce w błąd wprowadzać... najwyżej ktoś mnie poprawi Ten pojemnik dość często ulegał zniszczeniu na burcie dlatego Niemcy przenosili je na tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. to jest zależne od konkretnego pojazdu czy poprostu ten typ tak miał bo widziałem i tak i tak? Nie chce w błąd wprowadzać... najwyżej ktoś mnie poprawi Ten pojemnik dość często ulegał zniszczeniu na burcie dlatego Niemcy przenosili je na tył... Logiczne i fakt coś tam kiedyś o tym czytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Kurka wodna widziałem setki albo ciut więcej zdjęć pojazdów niemieckich w pracach oficjalnych jak i prywatnych zbiorów i nigdzie nie spotkałem się z takim montażem, choć wyjątki pewnie się zdarzały. Z drugiej strony pytanie dotyczące gąsienic ogniwkowych bo pierwszy raz w życiu będę je składać: Znalazłem instryktaż podany na forum a pytanie brzmi czy macie sprawdzony sposób na krótkotrwały montaż kół by były stabilne a potem nie było problemu z ich demontażem do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Ja kleję w jeden dlugi pasek i formuję na kołach które tylko zakładam na osie wachaczy,czasem nie montuję też koła napędowego.Można też na maskol ale nie próbowałem nigdy,mnie wystarczy montaż na wcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Kurka wodna widziałem setki albo ciut więcej zdjęć pojazdów niemieckich w pracach oficjalnych jak i prywatnych zbiorów i nigdzie nie spotkałem się z takim montażem, choć wyjątki pewnie się zdarzały. Ja bym tego nie nazwał wyjątkiem... bo ta przeróbka była dość częsta I nie tylko na panterach było to praktykowane... Mi osobiście bardziej podoba się ta tuba z tyłu... ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 no ja zbytnio nie szukalem ale może to być jakiś czołg testowy albo coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Nie wiem ile ich było ale jakbyś powiedział korona by ci nie spadła poza tym Panther to nie moj konik(narazie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Elementarną wiedzę o czolgu Panther mam jeśli idzie o kolejne wersje juz gorzej ale widząc zdjęcie z zasobnikiem na boku odpisałem i wynika z tego że zasobnik czy z boku czy z tyłu ma potwierdzenie zdjęciach i oba sposoby montazu są prawidłowe,pochopnie wyciagnałem wniosek iz ten czolg był w produkcji "wielkoseryjnej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 O wystarczy wrócić z pracy a tu taka śliczna dyskusja. Pantera F (kadłub - kompletny) znajduje się w zbiorach muzeum w Bovingtown ale ma standartową wieżę - jak wyśle tam kumpla to narobi zdjęć za flaszke . Kompletna F z wieżą jest najprowdopodobniej w muzeum w Monachium i Kubince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Pierwsza praca z Surfacerem 1200 Na bryle kadłuba świetnie się rozprowadził bez większych problemów. Jednakże na wieży i lufie: Pojawiły się bryłki podkładu dość mocno psując efekt - szlifne po wyschnięciu jeszcze pozostało prysnąć gąski. Ale smród totalny i boje się, że żonka mnie z domu pogoni Edytowane 9 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 dlaczego masz te grudki ? a co do smrodu to jest cudowny aż muchy zdychają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Bryłki szlifnij na mokro papierem 1300 i powinno być ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Cholera wie szczerze powiem. Wyskoczyły na gładkiej powierzchni w trakcie natrysku ale już zanikają. Zacieki które pojawiły się na dolnej krawędzi również zanikają, jak to wyschnie porządnie to sprawdze powierzchnie i podumam co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 zacieki znikną bo surf się kurczy a co do grudek to może były w słoiczku i trzeba by było po rozcieńczeniu przecedzic np.przez pończoche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi