Demonion Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 W sobote mam chwilę wolnego to zrobie ten element z blaszki i oczyszcze burte. A teraz po krotkim spaniu do roboty cza iść Cytuj
Demonion Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 Wszystko pieknie, ale chociaz bys mial stac przez tydzien na glowie to z tymi ogniwkami koniecznie trzeba cos zrobic, tak nie moga zostac! Melduje przprowadzenie napraw Teraz powolutku biorę się za drugą burte. Cytuj
Demonion Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Mała aktualizacja, wieża się tworzy a sama instrukcja nie obejmuje jej w całości Brak tych małych uchwytów na scianie wieży, jednakże w wyprasce są odpowiednie elementy. Cytuj
DARTH Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Ładnie, pojemnik na anteny plastik czy dałeś radę z blachą? Cytuj
Konrad C Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Ładnie, pojemnik na anteny plastik czy dałeś radę z blachą? Pojemnik na anteny? Chodzi Ci o tubę na wycior? Cytuj
DARTH Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Ładnie, pojemnik na anteny plastik czy dałeś radę z blachą? Pojemnik na anteny? Chodzi Ci o tubę na wycior? No właśnie ja troche zgłupiałem bo wszyscy tu piszecie na wycior a widziałem gdzieś fotke z otwartą tubą i widać było w środku coś jak by pięć anten a podpis był że na zapasowe anteny, i teraz to już nie wiem, linku do fotki nie dam bo nie pamiętam gdzie to widziałem. Byćmoże po prostu fotka była błędnie opisana Cytuj
Demonion Napisano 8 Lipca 2012 Autor Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. Cytuj
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. to jest zależne od konkretnego pojazdu czy poprostu ten typ tak miał bo widziałem i tak i tak? Cytuj
Twitch Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. to jest zależne od konkretnego pojazdu czy poprostu ten typ tak miał bo widziałem i tak i tak? Nie chce w błąd wprowadzać... najwyżej ktoś mnie poprawi Ten pojemnik dość często ulegał zniszczeniu na burcie dlatego Niemcy przenosili je na tył... Cytuj
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Szkurde jaj ja nie lubie nocek w robocie a tu zaraz znowu cza iść. Pojemnik jest plastikowy. Metalowy jakoś nie przemówił do mnie, zresztą zadziwiło mnie to, iż w wielu pracach modelarskich ten pojemnik na wycior wykonany z metalu lądował na tylnej płycie zamiast na burcie. to jest zależne od konkretnego pojazdu czy poprostu ten typ tak miał bo widziałem i tak i tak? Nie chce w błąd wprowadzać... najwyżej ktoś mnie poprawi Ten pojemnik dość często ulegał zniszczeniu na burcie dlatego Niemcy przenosili je na tył... Logiczne i fakt coś tam kiedyś o tym czytałem Cytuj
Demonion Napisano 8 Lipca 2012 Autor Napisano 8 Lipca 2012 Kurka wodna widziałem setki albo ciut więcej zdjęć pojazdów niemieckich w pracach oficjalnych jak i prywatnych zbiorów i nigdzie nie spotkałem się z takim montażem, choć wyjątki pewnie się zdarzały. Z drugiej strony pytanie dotyczące gąsienic ogniwkowych bo pierwszy raz w życiu będę je składać: Znalazłem instryktaż podany na forum a pytanie brzmi czy macie sprawdzony sposób na krótkotrwały montaż kół by były stabilne a potem nie było problemu z ich demontażem do malowania? Cytuj
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Ja kleję w jeden dlugi pasek i formuję na kołach które tylko zakładam na osie wachaczy,czasem nie montuję też koła napędowego.Można też na maskol ale nie próbowałem nigdy,mnie wystarczy montaż na wcisk. Cytuj
Twitch Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Kurka wodna widziałem setki albo ciut więcej zdjęć pojazdów niemieckich w pracach oficjalnych jak i prywatnych zbiorów i nigdzie nie spotkałem się z takim montażem, choć wyjątki pewnie się zdarzały. Ja bym tego nie nazwał wyjątkiem... bo ta przeróbka była dość częsta I nie tylko na panterach było to praktykowane... Mi osobiście bardziej podoba się ta tuba z tyłu... ale to tylko moje zdanie Cytuj
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 no ja zbytnio nie szukalem ale może to być jakiś czołg testowy albo coś... Cytuj
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Nie wiem ile ich było ale jakbyś powiedział korona by ci nie spadła poza tym Panther to nie moj konik(narazie) Cytuj
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Elementarną wiedzę o czolgu Panther mam jeśli idzie o kolejne wersje juz gorzej ale widząc zdjęcie z zasobnikiem na boku odpisałem i wynika z tego że zasobnik czy z boku czy z tyłu ma potwierdzenie zdjęciach i oba sposoby montazu są prawidłowe,pochopnie wyciagnałem wniosek iz ten czolg był w produkcji "wielkoseryjnej". Cytuj
Demonion Napisano 8 Lipca 2012 Autor Napisano 8 Lipca 2012 O wystarczy wrócić z pracy a tu taka śliczna dyskusja. Pantera F (kadłub - kompletny) znajduje się w zbiorach muzeum w Bovingtown ale ma standartową wieżę - jak wyśle tam kumpla to narobi zdjęć za flaszke . Kompletna F z wieżą jest najprowdopodobniej w muzeum w Monachium i Kubince. Cytuj
Demonion Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Pierwsza praca z Surfacerem 1200 Na bryle kadłuba świetnie się rozprowadził bez większych problemów. Jednakże na wieży i lufie: Pojawiły się bryłki podkładu dość mocno psując efekt - szlifne po wyschnięciu jeszcze pozostało prysnąć gąski. Ale smród totalny i boje się, że żonka mnie z domu pogoni Edytowane 9 Lipca 2012 przez Gość Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 dlaczego masz te grudki ? a co do smrodu to jest cudowny aż muchy zdychają Cytuj
GrzesiekW Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Bryłki szlifnij na mokro papierem 1300 i powinno być ok . Cytuj
Demonion Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Cholera wie szczerze powiem. Wyskoczyły na gładkiej powierzchni w trakcie natrysku ale już zanikają. Zacieki które pojawiły się na dolnej krawędzi również zanikają, jak to wyschnie porządnie to sprawdze powierzchnie i podumam co dalej. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 zacieki znikną bo surf się kurczy a co do grudek to może były w słoiczku i trzeba by było po rozcieńczeniu przecedzic np.przez pończoche Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi