Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znowu coś tam dodłubałem do miniaturki w ramach wolnego czasu. Symboliczne wnętrze przedziału transportowego oraz podłoga kabiny pilotów już na swoim miejscu. Kadłub zamknięty i wyprowadzony kształt na gotowo. teraz już zostaje uszczegóławianie całości i detalizowanie. Decyzja w sprawie wersji i malowania podjęta. Będzie w wersji ,, W " jako egzemplarz 741 latający jeszcze z ozdobnikami .

0e66d77d2a94bdd8.jpg

A to postęp prac nad modelikiem:

e5687184be04ee20m.jpg c560036cb682db94m.jpg b09be714ab162c16m.jpg 87d4877c6b9dcf70m.jpg 3c7c053cb803215cm.jpg

c.d.n.

Napisano

Witam.

Tak jak pisałem na początku relacji prace nad tym modelem będą się posuwały wolno ale staram się w miarę możliwości codziennie poświęcić mu chwile . W ostatnim czasie trochę zdetalizowałem model zewnętrznie oraz dorobiłem panele w kabinie pilota i operatora. W tym miejscu chcę zauważyć że w tej skali nie jest za bardzo możliwe dokładne oddanie kształtu detali robiąc to ręcznie ze względu na małe gabaryty modeliku. Płytka plastikowa o grubości 0,2 mm jest w tej skali już dość gruba i jeszcze trzeba niestety ją pocieniać.

Oto efekt moich prac nad tą miniaturką z ostatnich ośmiu dni :

97a2a06e08c051c7.jpg

29a67c05803e7f2a.jpg

3cbbf04e6eebec23.jpg

a6f9af9ab091a72a.jpg

2c3b515b427cf72d.jpg

f4b632b604cec7d9.jpg

f2e87f864d9e956c.jpg

285cf8cfb66cd34b.jpg

ef5b055ddb36bae9.jpg

cdn.

Napisano

Bezkompromisowa robota, nie ma co. Muszę Ci osobiscie podziękować, bo w oczekiwaniu na kali do dużego Hokeja Twoja relacja dała mi kopa na rozpęd przy budowie obu modeli w 72ce ;)

Napisano

Dzięki piękne za doping koledzy.

Michał - nie poddawaj się . Rób co zacząłeś a satysfakcja będzie murowana. Ciesze się że moja relacja cie dopinguje. Na początku miałem trochę mieszane uczucia czy warto dłubać przy tej miniaturce . Teraz wiem że warto

Seweryn - powiem tak a właściwie napisze że gdyby był dostępny ten modelik to może bym cię posłuchał i po zakupie nowego zestawu mniejszym nakładem pracy uzyskał bym pożądany efekt ale niestety to rarytasik jakby nie było i nie mogłem sobie pozwolić na jego całkowita destrukcje. To właśnie byłoby barbarzyństwo o którym kiedyś Kamil wspomniał

• 4 weeks later...
Napisano

Witam.

Oto ostatnia odsłona części warsztatowej tego szkraba . Kabina pomalowana . imitacje przyrządów to kalkomania zestawowa odpowiednio pocięta i podrasowana . Fotele wykonałem od podstaw dodając imitacje pasów. Po doklejeniu oszklenia które nawiasem mówiąc nie ma za bardzo nic wspólnego z oryginałem i tak niewiele będzie widać do środka nawet przez otwarte drzwi kabiny pilota . Może trochę więcej dojrzeć będzie można w kabinie operatora uzbrojenia ale i tak wszystko jest tak malutkie ze potrzebna będzie lupa. Na koniec maskowanie i model poszedł pod lakier. Na tym kończę wątek warsztatowy a wszelkie konkluzje zamieszcze w galerii .

ef6075fb06327de8.jpg

84cf3419312ad3b5.jpg

e538bc02034f2512.jpg

ea5f6f6b7b10b64b.jpg

16883bfa8ccc5d7e.jpg

e3ca7f205e2369ce.jpg

833d89704516916d.jpg

1044277c27181c7b.jpg

Pozdrawiam

Darek

Napisano

Skoro chcesz zrobić 741 musisz doprowadzić osłonę AI-9 do tej postaci:

aiw.jpg

Napisano

Bardzo ładnie Ci to idzie, a mogę tak nieśmiało poprosić o zdjęcie z jakimś wzorem miary, np. jednogroszówką.