LimaOscar Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Jestem pod wrażeniem. Nie przypuszczałem, że ten kadłub wyprowadzisz 'na prostą' ;) A jednak. Cytuj
tees Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Znowu coś tam dodłubałem do miniaturki w ramach wolnego czasu. Symboliczne wnętrze przedziału transportowego oraz podłoga kabiny pilotów już na swoim miejscu. Kadłub zamknięty i wyprowadzony kształt na gotowo. teraz już zostaje uszczegóławianie całości i detalizowanie. Decyzja w sprawie wersji i malowania podjęta. Będzie w wersji ,, W " jako egzemplarz 741 latający jeszcze z ozdobnikami . A to postęp prac nad modelikiem: c.d.n. Cytuj
tees Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 Witam. Tak jak pisałem na początku relacji prace nad tym modelem będą się posuwały wolno ale staram się w miarę możliwości codziennie poświęcić mu chwile . W ostatnim czasie trochę zdetalizowałem model zewnętrznie oraz dorobiłem panele w kabinie pilota i operatora. W tym miejscu chcę zauważyć że w tej skali nie jest za bardzo możliwe dokładne oddanie kształtu detali robiąc to ręcznie ze względu na małe gabaryty modeliku. Płytka plastikowa o grubości 0,2 mm jest w tej skali już dość gruba i jeszcze trzeba niestety ją pocieniać. Oto efekt moich prac nad tą miniaturką z ostatnich ośmiu dni : cdn. Cytuj
Mikele Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Bezkompromisowa robota, nie ma co. Muszę Ci osobiscie podziękować, bo w oczekiwaniu na kali do dużego Hokeja Twoja relacja dała mi kopa na rozpęd przy budowie obu modeli w 72ce ;) Cytuj
LimaOscar Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 ! Robi wrażenie. Zaiste - rewelacja. A jeszcze niedawno sugerowałem Ci wyrzucenie modelu do śmieci ;). Cytuj
tees Napisano 22 Lipca 2012 Autor Napisano 22 Lipca 2012 Dzięki piękne za doping koledzy. Michał - nie poddawaj się . Rób co zacząłeś a satysfakcja będzie murowana. Ciesze się że moja relacja cie dopinguje. Na początku miałem trochę mieszane uczucia czy warto dłubać przy tej miniaturce . Teraz wiem że warto Seweryn - powiem tak a właściwie napisze że gdyby był dostępny ten modelik to może bym cię posłuchał i po zakupie nowego zestawu mniejszym nakładem pracy uzyskał bym pożądany efekt ale niestety to rarytasik jakby nie było i nie mogłem sobie pozwolić na jego całkowita destrukcje. To właśnie byłoby barbarzyństwo o którym kiedyś Kamil wspomniał Cytuj
tees Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam. Oto ostatnia odsłona części warsztatowej tego szkraba . Kabina pomalowana . imitacje przyrządów to kalkomania zestawowa odpowiednio pocięta i podrasowana . Fotele wykonałem od podstaw dodając imitacje pasów. Po doklejeniu oszklenia które nawiasem mówiąc nie ma za bardzo nic wspólnego z oryginałem i tak niewiele będzie widać do środka nawet przez otwarte drzwi kabiny pilota . Może trochę więcej dojrzeć będzie można w kabinie operatora uzbrojenia ale i tak wszystko jest tak malutkie ze potrzebna będzie lupa. Na koniec maskowanie i model poszedł pod lakier. Na tym kończę wątek warsztatowy a wszelkie konkluzje zamieszcze w galerii . Pozdrawiam Darek Cytuj
qalimar Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Skoro chcesz zrobić 741 musisz doprowadzić osłonę AI-9 do tej postaci: Cytuj
karol3414 Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Bardzo ładnie Ci to idzie, a mogę tak nieśmiało poprosić o zdjęcie z jakimś wzorem miary, np. jednogroszówką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi