LimaOscar Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Jestem pod wrażeniem. Nie przypuszczałem, że ten kadłub wyprowadzisz 'na prostą' ;) A jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Znowu coś tam dodłubałem do miniaturki w ramach wolnego czasu. Symboliczne wnętrze przedziału transportowego oraz podłoga kabiny pilotów już na swoim miejscu. Kadłub zamknięty i wyprowadzony kształt na gotowo. teraz już zostaje uszczegóławianie całości i detalizowanie. Decyzja w sprawie wersji i malowania podjęta. Będzie w wersji ,, W " jako egzemplarz 741 latający jeszcze z ozdobnikami . A to postęp prac nad modelikiem: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam. Tak jak pisałem na początku relacji prace nad tym modelem będą się posuwały wolno ale staram się w miarę możliwości codziennie poświęcić mu chwile . W ostatnim czasie trochę zdetalizowałem model zewnętrznie oraz dorobiłem panele w kabinie pilota i operatora. W tym miejscu chcę zauważyć że w tej skali nie jest za bardzo możliwe dokładne oddanie kształtu detali robiąc to ręcznie ze względu na małe gabaryty modeliku. Płytka plastikowa o grubości 0,2 mm jest w tej skali już dość gruba i jeszcze trzeba niestety ją pocieniać. Oto efekt moich prac nad tą miniaturką z ostatnich ośmiu dni : cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Bezkompromisowa robota, nie ma co. Muszę Ci osobiscie podziękować, bo w oczekiwaniu na kali do dużego Hokeja Twoja relacja dała mi kopa na rozpęd przy budowie obu modeli w 72ce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 ! Robi wrażenie. Zaiste - rewelacja. A jeszcze niedawno sugerowałem Ci wyrzucenie modelu do śmieci ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Dzięki piękne za doping koledzy. Michał - nie poddawaj się . Rób co zacząłeś a satysfakcja będzie murowana. Ciesze się że moja relacja cie dopinguje. Na początku miałem trochę mieszane uczucia czy warto dłubać przy tej miniaturce . Teraz wiem że warto Seweryn - powiem tak a właściwie napisze że gdyby był dostępny ten modelik to może bym cię posłuchał i po zakupie nowego zestawu mniejszym nakładem pracy uzyskał bym pożądany efekt ale niestety to rarytasik jakby nie było i nie mogłem sobie pozwolić na jego całkowita destrukcje. To właśnie byłoby barbarzyństwo o którym kiedyś Kamil wspomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam. Oto ostatnia odsłona części warsztatowej tego szkraba . Kabina pomalowana . imitacje przyrządów to kalkomania zestawowa odpowiednio pocięta i podrasowana . Fotele wykonałem od podstaw dodając imitacje pasów. Po doklejeniu oszklenia które nawiasem mówiąc nie ma za bardzo nic wspólnego z oryginałem i tak niewiele będzie widać do środka nawet przez otwarte drzwi kabiny pilota . Może trochę więcej dojrzeć będzie można w kabinie operatora uzbrojenia ale i tak wszystko jest tak malutkie ze potrzebna będzie lupa. Na koniec maskowanie i model poszedł pod lakier. Na tym kończę wątek warsztatowy a wszelkie konkluzje zamieszcze w galerii . Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Skoro chcesz zrobić 741 musisz doprowadzić osłonę AI-9 do tej postaci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol3414 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Bardzo ładnie Ci to idzie, a mogę tak nieśmiało poprosić o zdjęcie z jakimś wzorem miary, np. jednogroszówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi