madeira Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Witam. Choć prace mocno w toku otwieram warsztat także na tym forum. Model będzie przedstawiał wersję podstawową (M 1126). Jako bazę wykorzystam bardzo chwalony na wielu forach model AFV (35126). Ciekawy artykuł na jego temat znajduje się tu: http://www.perthmilitarymodelling.com/re...35126.html Póki co podzielam te pochwały, bo model wygląda rewelacyjnie -zero nadlewek, mocno podkreślony detal. Składalność również jest świetna. Lista dodatków jakie wykorzystam jest dość spora: -Voyager PE35188 -zestaw podstawowy, -Voyager PEA100 - Slat Armor, -Legend LF1225 - przedział kierowcy, -Legend LF0133 - figurka kierowcy, -Legend LF1153 - Stowage Set, -Legend LF1217 - przedział silnika, -RB 35B13 - 12,7 mm (0,5") Browning M2 -lufa. Do tego dołożę dwie, trzy figurki. Napewno te: Generalnie do kupienia mam jescze tylko "tobołki" od Legenda. Scenka będzie podobna do tej: Droga do stanu obecnego kształtowała się tak: I stan obecny: Dziś walczymy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Zdjęcie prawdziwego wygląda jak klimat z CoD MW. Zapowiada się rewelacyjny model na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Dzięki. ;) Staram się, bo przede mną prawdziwe wyzwania -M-ATV Pandy i Buffalo od Bronco. Ale praca przy Strykerze, to sama przyjemność póki co. Ze Space Armorem (to te płyty, które odstają od kadłuba) było trochę problemu, bo nie chciały się licować otwory na nity z obrysem budy. Zobaczymy jak slat się będzie składał, ale do tego momentu jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 jestem ciekawy twoich zmagań z zestawem Voyager PEA100, więc będę gorąco kibicował . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Lipca 2012 Autor Share Napisano 16 Lipca 2012 Sam jestem ciekaw jak mi pójdzie ze slatem. Zmajstrowałem póki co stelaż z narzędziami. Bardzo fajnie się zapinało paski. Wygląda tak: I zamontowany: Zdjęcia dalej z komórki... Może dziś przywiozę aparat od brata, to następne będą już lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Miło popatrzeć na porządny warsztat współczesnego pojazdu. Imponująca lista dodatków Dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Na pierwszy rzut oka na drugim zdjęciu wydawało mi się że to fota prawdziwego. Mata wyglądała jak płyty chodnikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Krzysiek pojechałeś.. Teraz się dopiero będę musiał starac, żeby utrzymać poziom. Wczoraj sobie odpuściłem, (bo kto wie czy z winy Kubisza bym nie zaczął czego innego kleić ), ale nie ma lipy i dziś będę dalej dłubał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Oj tam, od razu "z winy" Ale zawsze możesz kleić dwa modele jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Kuba do jasnej cholery!!!!! Doigrasz się w końcu, zobaczysz!!!! Jak zacznę M-ATV, to naprawdę odejdę od Strykera... No nie wiem, pomyślę raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Jedziesz z tym Strykerem, na M-ATV jeszcze przyjdzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Kurcze, od dawna podobają mi się te Strykery. Mają przepiękną bryłę. Pamiętam że niemieckiego Boxera bardzo przyjemnie mi się robiło, więc i chyba na Strykera się skuszę. Świetnie wychodzi Ci ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Dzięki Gecon. Staram się. Mnie jakoś Boxer nie przekonuje. Gdybyś się decydował kiedys na Strykera, to tylko AFV. Trumpek -jak pisał Rafał, nie skleja się źle, natomiast moim zdaniem warto dołożyć killka złotych i mieć lepszy detal, spasowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Coś prace stanęły... To na zachętę łap takiego linka: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=194616&page=1 Oczywiście na Armoramie jest na kopy tematów ze Strykerem, ale ten jest najświeższy. No i ciekawe zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 No dzięki, dzięki! Prace trwają. Obiecuję dziś wieczorem wrzucić zdjęcia. A tam w tym temacie z armoramy zaplątało się zdjęcie M-ATV. Kolego Kubisz, proszę nie stosować krypto-zachęceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Witam niestety bez zdjęć. Wczoraj trochę posiedziałem, ale już było za późno jak skończyłem, żeby jeszcze fotki cykać. Jak wszyscy wiedzą idzie weekend, więc zdjęcia powinny się pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Witam. Stan obecny: Niby nie wiele się zmieniło, ale zawsze do przodu. Praca z blachami przy nie do końca jasnej instrukcji jest bardzo żmudna. No ale efekty oko cieszą. Przenoszę się na górną płytę. Na boki jeszcze wrócę z mocowaniami klatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Ładnie Zresztą to jeden z najładniejszych współczesnych, a z pojazdów 4x4 podoba mi się najbardziej. Jeżeli można, to poprosiłbym o zdjęcia na jednolitym tle. Wiem, że to trochę kłopotliwe, ale na pewno lepiej będzie się oglądało proces budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Piękny jest i kropka !! Nie ma to tamto, jak skończę moje trzy, zaczęte teciaki , sprawię sobie takiego Strykera !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) Mówisz -masz: Chyba jednak będę robił na białym tle. Jeszcze nie idealne, ale lepsze. Chyba, że jeszcze na czarnym jakoś wyjdzie. Zobaczymy. Edytowane 29 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Piękny jest i kropka !! Nie ma to tamto, jak skończę moje trzy, zaczęte teciaki , sprawię sobie takiego Strykera !! Hehe, no to czekam. Pomyśleć, że to dopiero jakaś 1/4 modelu.. A gdzie do końca...? Ale damy radę, mocne wsparcie jest, więc dobrniemy jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Ulala - miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Na razie same oprawki -bez szkieł: Jeszcze trzeba do prądu podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Mówisz -masz Od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi