Skocz do zawartości

M 1126 STRYKER ICV 1:35 -AFV

madeira

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Choć prace mocno w toku otwieram warsztat także na tym forum.

Model będzie przedstawiał wersję podstawową (M 1126).

Jako bazę wykorzystam bardzo chwalony na wielu forach model AFV (35126). Ciekawy artykuł na jego temat znajduje się tu: http://www.perthmilitarymodelling.com/re...35126.html

Póki co podzielam te pochwały, bo model wygląda rewelacyjnie -zero nadlewek, mocno podkreślony detal. Składalność również jest świetna.

Lista dodatków jakie wykorzystam jest dość spora:

-Voyager PE35188 -zestaw podstawowy,

-Voyager PEA100 - Slat Armor,

-Legend LF1225 - przedział kierowcy,

-Legend LF0133 - figurka kierowcy,

-Legend LF1153 - Stowage Set,

-Legend LF1217 - przedział silnika,

-RB 35B13 - 12,7 mm (0,5") Browning M2 -lufa.

Do tego dołożę dwie, trzy figurki. Napewno te:

M25%2C26.jpg

Generalnie do kupienia mam jescze tylko "tobołki" od Legenda.

Scenka będzie podobna do tej:

LAND_M1126_Stryker_and_Squad_in_Iraq_lg.jpg

Droga do stanu obecnego kształtowała się tak:

St_03.jpg

St_01.jpg

St_04.jpg

St_05.jpg

St_08.jpg

St_09.jpg

St_10.jpg

I stan obecny:

St_13.JPG

St_14.JPG

St_15.JPG

Dziś walczymy dalej.

Dzięki. ;) Staram się, bo przede mną prawdziwe wyzwania -M-ATV Pandy i Buffalo od Bronco. Ale praca przy Strykerze, to sama przyjemność póki co. Ze Space Armorem (to te płyty, które odstają od kadłuba) było trochę problemu, bo nie chciały się licować otwory na nity z obrysem budy. Zobaczymy jak slat się będzie składał, ale do tego momentu jeszcze daleko.

Sam jestem ciekaw jak mi pójdzie ze slatem.

Zmajstrowałem póki co stelaż z narzędziami. Bardzo fajnie się zapinało paski. Wygląda tak:

St_16.JPG

I zamontowany:

St_17.JPG

Zdjęcia dalej z komórki... Może dziś przywiozę aparat od brata, to następne będą już lepsze.

Krzysiek pojechałeś.. Teraz się dopiero będę musiał starac, żeby utrzymać poziom. Wczoraj sobie odpuściłem, (bo kto wie czy z winy Kubisza bym nie zaczął czego innego kleić ), ale nie ma lipy i dziś będę dalej dłubał.

Kurcze, od dawna podobają mi się te Strykery. Mają przepiękną bryłę. Pamiętam że niemieckiego Boxera bardzo przyjemnie mi się robiło, więc i chyba na Strykera się skuszę. Świetnie wychodzi Ci ten model

Dzięki Gecon. Staram się. Mnie jakoś Boxer nie przekonuje. Gdybyś się decydował kiedys na Strykera, to tylko AFV. Trumpek -jak pisał Rafał, nie skleja się źle, natomiast moim zdaniem warto dołożyć killka złotych i mieć lepszy detal, spasowanie..

No dzięki, dzięki! Prace trwają. Obiecuję dziś wieczorem wrzucić zdjęcia.

A tam w tym temacie z armoramy zaplątało się zdjęcie M-ATV. Kolego Kubisz, proszę nie stosować krypto-zachęceń.

Witam niestety bez zdjęć. Wczoraj trochę posiedziałem, ale już było za późno jak skończyłem, żeby jeszcze fotki cykać. Jak wszyscy wiedzą idzie weekend, więc zdjęcia powinny się pojawić.

Witam.

Stan obecny:

IMG_2981e.jpg

IMG_2984.JPG

IMG_2986e.jpg

IMG_2991e.jpg

Niby nie wiele się zmieniło, ale zawsze do przodu. Praca z blachami przy nie do końca jasnej instrukcji jest bardzo żmudna. No ale efekty oko cieszą.

Przenoszę się na górną płytę. Na boki jeszcze wrócę z mocowaniami klatki.

Ładnie Zresztą to jeden z najładniejszych współczesnych, a z pojazdów 4x4 podoba mi się najbardziej.

Jeżeli można, to poprosiłbym o zdjęcia na jednolitym tle. Wiem, że to trochę kłopotliwe, ale na pewno lepiej będzie się oglądało proces budowy.

Mówisz -masz:

IMG_2993.JPG

IMG_3002.JPG

IMG_3004.JPG

Chyba jednak będę robił na białym tle. Jeszcze nie idealne, ale lepsze. Chyba, że jeszcze na czarnym jakoś wyjdzie. Zobaczymy.

Edytowane przez Gość

Piękny jest i kropka !! Nie ma to tamto, jak skończę moje trzy, zaczęte teciaki , sprawię sobie takiego Strykera !!

Hehe, no to czekam.

Pomyśleć, że to dopiero jakaś 1/4 modelu.. A gdzie do końca...? Ale damy radę, mocne wsparcie jest, więc dobrniemy jakoś.